YAT KAPTANLIĞI KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR


*Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi, yat kaptanlığı eğitimlerine devam ediyor. Kurs ücretinin 1.500 TL olarak belirlendiği yeni dönem eğitimleri 2 Eylül tarihinde başlıyor. 


İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın kuruluşu olan “Türk Deniz Eğitim Vakfı” (TÜDEV) in bünyesinde çalışmalarını sürdüren Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi, gelen talepler üzerine yat kaptanlığı eğitimleri düzenlemeye devam ediyor. 

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2 Eylül tarihinde başlayacak kursları ile mavi tur ve yat turizmi konularında nitelikli yat kaptanları yetiştirileceğini söyledi.
 
TÜDEV Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi’nden 1997-2012 yılları arasında 310 öğrencinin yat kaptanı olmak üzere eğitim aldığını belirten Öztürk, “4 aylık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler hemen yat kaptanı olarak göreve başlayamıyorlar. Eğitimlerini tamamlamalarının ardından yatlarda 6 ay staj yapıyorlar daha sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan sınava girme hakkını elde ediyorlar. Bu sınavları başarı ile geçenler yat kaptanı olmaya hak kazanıyorlar. 18 yaşını tamamlamış herkes eğitimlere başvurabilir” diye konuştu.

Denizcilik eğitimleri ile ilgili her türlü girişimin kendilerini mutlu ettiğini de vurgulayan Öztürk, gerçekleştirilen eğitimlerin istihdam sorununa da katkı sağlayacağının altını çizdi.    

Kursiyerler, Yat Kaptanlığı eğitimi ile ilgili ayrıntılı bilgiye, TÜDEV-Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi’nin telefonu olan 722 18 38 nolu telefondan ulaşabilir.   

Editör: TE Bilişim