Çeşme'de sığınmacıları taşıyan botun batması

Sahil Güvenlik Komutanlığı, arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü açıkladı

İZMİR (AA) - Sahil Güvenlik Komutanlığı, Çeşme'de sığınmacıları taşıyan botun batmasından sonra arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü açıkladı. Komutanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 29 Kasım gecesi Çiftlikköy'deki bir plajın önünden insan sesleri geldiği yönünde ihbar alındığı ve bölgeye Sahil Güvenlik botu sevk edildiği bildirildi.

Bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerinde herhangi bir bulguya rastlanmadığı, aynı gece yüzerek plaja çıkan bir sığınmacının "fiber bir tekne ile yaklaşık 25 kişinin denize açıldığı, ancak teknenin bir süre sonra battığı" yönünde bilgi verdiği kaydedildi. Kayıp sığınmacıların bulunması amacıyla bölgeye sevk edilen 2 bot ve 1 helikopterin arama kurtarma faaliyetlerine devam ederken 30 Kasım'da aynı tekneden kurtulan bir başka kişinin daha Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı'na müracaat ettiği açıklandı. Jandarmaya başvuran sığınmacının, "İzmir Çeşme’den denize açıldıkları, 20 dakika sonra battıkları, yaklaşık bir saat yüzdükten sonra kendisi ile 5 kişiyi bir teknenin alarak sahile çıkardığı" yönünde ifade verdiği kaydedildi.

Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığınca Çiftlikköy Balıkçı Barınağı sahili civarında 1 Aralık tarihinde 2'si kadın olmak üzere 3 ceset bulunduğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bulunan şahısların bahse konu teknede bulundukları, sağ olarak sahile çıkan göçmen tarafından beyan edilmiştir. Kayıp olduğu değerlendirilen 15 düzensiz göçmenin akıbetlerinin tespit edilebilmesi maksadıyla denizde arama faaliyetlerine ve karaya çıkıp çıkmadıkları ile ilgili araştırmalara devam edilmektedir."

Editör: TE Bilişim