Çeşme'de 148 Suriyeli kaçak kurtarıldı

- Lastik botlarla deniz ortasında kalan 148 Suriyeli kaçak, Gümrük Muhafaza ve Sahil Güvenlik ekiplerinin ortak operasyonuyla kurtarıldı

ANKARA (AA) - Çeşme'de lastik botlarla deniz ortasında kalan 148 Suriyeli kaçak, Gümrük Muhafaza ve Sahil Güvenlik ekiplerinin müşterek operasyonuyla kurtarıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığından Çeşme açıklarında göçmen grupları olduğu yönünde alınan bilgi çerçevesinde, Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Bölge Amirliği ve Çeşme'de konuşlu Sahil Güvenlik unsurlarınca arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

Birbirinden uzak ve farklı noktalarda kaçakların olduğu belirlenirken, Gümrük Muhafaza ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı botları süratle bölgeye intikal etti. Gümrük Muhafaza devriye botu, Çeşme Boğaz Adası açıklarında bir kısmı can yeleği giymiş halde, diğer kısmı şambrel diye tabir edilen araba iç lastikleri içinde ve bota tutunmuş göçmenlerle dolu lastik bota ulaştı. Şişme botun yolculuk esnasında arızalandığı ve su almaya başladığı anlaşıldı. Denizin ortasında yaşam mücadelesi veren kişiler Gümrük Muhafaza botuna alındı. 

Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Bölge Amirliği ve Sahil Güvenlik birimlerinin müştereken gerçekleştirdiği kurtarma çalışmasında lastik botlarla deniz ortasında kalan toplam 148 kişi kurtarıldı. 

Boğulmaktan son anda kurtarılan kişilerin Suriye uyruklu göçmenler olduğu ve Ege adalarına geçmeye çalıştıkları tespit edildi. 

Kurtarılan kaçak grubu, Çeşme Limanı'na getirilerek işlemleri yapılmak üzere Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi. 

Editör: TE Bilişim