Çeşme Mikanos Olma Yolunda

Bir günde üç kruvaziyerle 2400 yolcu ağırlayan Çeşme, gemi turizminde dev adımlarla ilerliyor. İZMİR’in deniz-güneş-kum turizminde gözbebeği olan Çeşme, artık kruvaziyer turizmde de büyüyor.

İzmir Ticaret Odası’nın desteği ile Çeşme Ulusoy Limanı, 2012 yılından bu yana kruvaziyer turizminde yaptığı çalışmaların meyvelerini topluyor. 7 Nisan 2012 tarihinde gelen Seabourn Legend gemisi ile kruvaziyer turizme başlayan Çeşme Ulusoy Limanı, 7 Nisan 2012 - 11 Ağustos 2014 tarihleri arasında 114 sefer ile 66 bin 040 yolcu ağırladı. Türk limanları arasındaki payını da son 2 yılda yüzde 0.23’ten yüzde 1.58’e çıkardı. İlk defa üç gemi Çeşme, geçtiğimiz pazartesi günü de ilk defa üç gemi ağırladı. Seabourn Odysey 456, Louis Aura 895, Louis Cristal da 1068 yolcusu ile ilçeye geldi. Üç geminin gelmesine karşın limandaki operasyonları başarıyla gerçekleştirdiklerini ve hiçbir sorun yaşamadıklarını belirten Ulusoy Çeşme Limanı İşletme Müdürü Celal Ulaş, üç gemi ile gelen turistlerin de yazın gelen diğer turistler gibi, Aya Yorgi Koyu ve Alaçatı’ya gittiklerini, turistlerin Çeşme Marina ve Ilıca’da yazın keyfini çıkarmaktan son derece memnun olduklarını söyledi. Ulaş, “Bizim seferlerimiz nisanda başlıyor. Bahar aylarında gelen turistler Antik Kent Erytrai’ye de gidiyorlar, Alaçatı Ot festivaline katılıyorlar” dedi.

İZMİR’DEN BİNENLER

Ulaş, gelen yolcuların sadece transit olmadığını, bazı gemilerin yolcu iniş - biniş iniş işlemleri de yaptığını söyledi. Ulaş, “Örneğin ETS, bahar başından bu yana Çeşme ve Yunan adaları arası turlar düzenliyor ve yoğun talep görüyor. Bu yıl 57 sefer ile Çeşme’ye 35.000 civarında yolcu gelmesini bekliyoruz” dedi. Çeşme’nin kruvaziyer turizmde büyümesinde büyük payı olan İzmir Ticaret Odası’na teşekkür eden Ulaş, “Oda Başkanı Ekrem Demirtaş bağlantılarını kullanarak ve fuarlarda bizleri ön plana çıkararak başarılı olmamızı sağladı” dedi.

MEYVELERİ TOPLUYORUZ

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, “Çeşme’ye ilk kruvaziyer seferleri başladığında ‘Yunanistan’ın Mikonos adasına on basar. Mikonos’a 700 bin kişi gidiyorsa Çeşmeye bir milyon kişinin gelmesi işten bile değil. Yeter ki tanıtalım’ demiştik. Şimdi bu çalışmaların, tanıtımların sonucu almaya başladık. Barcelona’da, Hamburg’da, Miami’de İzmir ile Çeşme’nin birlikte tanıtımını yapıyoruz ve sonuç alıyoruz” dedi. Bir kentin tüm limanları ve güzellikleriyle bir bütün olarak algılandığına dikkat çeken Demirtaş, “İzmir üst üste üç yıl Avrupa’nın en iyisi seçilirken, bu ödülü sadece merkezi ile değil Çeşme ve Dikili limanlarıyla, doğal ve tarihi zenginlikleriyle aldı. Bundan sonra da tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim