Çeşme Marina’da, her yıl sezon öncesi gerçekleştirilen yangın tatbikatı icra edildi. Senaryoya göre ekipler, bir teknede elektrik kontağından çıkan yangına hem karadan hem de denizden müdahale etti.
Her yıl sezon öncesi gerçekleştirilen yangın tatbikatı, Çeşme Marina, Çeşme Liman Müdürlüğü, Ulusoy Liman İşletmesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Senaryoya göre, bir teknede elektrik kontağından çıkan yangına müdahale eden ekipler, öncelikle yakıt sızıntısına karşı denizde bariyer oluşturdu. Karadan, İzmir Büyükşehir İtfaiyesi, denizden de Ulusoy romorkörü, Marina’nın açığındaki güvenli bölgeye çekilen teknedeki yangına müdahale etti. Karadan ve denizden yapılan müdahale ile teknedeki yangın tamamen söndürüldü.
"EN BÜYÜK TEHDİT"
Tatbikat ile ilgili bir açıklama yapan Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, marinalar için en büyük tehdidin yangın olduğunu ifade ederek, “Özellikle yat yangınları çabuk büyür ve çok zor kontrol altına alınır. Bu yüzden yanmaya başlayan bir yatın marinadan hızlı bir şekilde yedeklenerek çıkartılması, yangının diğer teknelere sıçramasının önlenmesi, profesyoneller ile koordineli bir şekilde yanan tekneye müdahale edilmesi hayati önem taşır. Tekne yangınlarına uygun şekilde müdahale edilmediği taktirde muhtemel yakıt sızıntıları çevre için büyük tehdit oluşturabilir. Tatbikatlarımızda personelimizin yeterliliklerini, ekipmanlarımızın kondisyonunu ve itfaiye ekipmanları ile uyumunu, paydaşlar ve kurumlar arasındaki iletişimi ölçüp gerektiğinde yeni önlemler alıyoruz. Ayrıca tatbikatlarımızı halkımıza mümkün olduğunca duyurup doğal afetler ve deniz kirlilikleri ile ilgili farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Kaynak: iha