Sezonun ilk kruvaziyer gemisi Çeşme’ye 204 yolcusuyla yanaştı.

 

İzmir'in Çeşme ilçesinde kruvaziyer sezonu, bu sabah Ulusoy Çeşme Limanı’na yanaşan Seabourn Spirit gemisiyle başladı. Seabourn Cruz Line şirketine ait Bahama bandıralı kruvaziyer, 204 yolcusuyla yanaştı. Kaptanlığını Othello Ghoshuroy’un yaptığı geminin yolcuları, şehir turuna çıktı. Yaklaşık 170 mürettebatı bulunan gemideki yolcuların çoğu Avustralya, İsviçre, Kanada ve Amerikalılardan oluşuyor. Kaptan Ghoshuroy, Çeşme’nin harika bir tatil beldesi olduğunu, kendilerinin de ilk kez yanaştıklarını söyledi.

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel ise yeni sezona ilişkin değerlendirmesinde kruvaziyerlerin gelmesini çok önemsediğini söyledi. Çeşme’nin kruvaziyer turizminde yıldız bir destinasyon olacağını ifade eden Kaymakam Becel, “İlk olarak geçen yıl başlayan seferler, artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl daha da iyi olacağına inanıyorum. Bu alanda Çeşme olarak hep beraber hareket etmemiz lazım. Sadece gemilerin gelmesi bir anlam ifade etmiyor, ilçemizi de en iyi şekilde pazarlamamız gerekiyor.” dedi. Kruvaziyerin Çeşme’de turizm sezonunun uzamasına katkı sağladığını dile getiren Becel, şunları kaydetti: “Bugün başlayan seferler, 2 Kasım 2013'e kadar devam edecek. Turizm sezonunu böyle faktörlerle uzatabileceğiz. Bu ilk karşılamalar artık bizim için ritüel oldu. Bundan sonra daha çok gemiler karşılayacağız.”

‘İSKELE 322 METREYE UZADI, ARTIK HER GEMİYİ AĞIRLAYABİLİYORUZ’

Ulusoy Deniz Yolları İşletmeleri Ege Bölge Müdürü Can Özgen de, “İskelemizi 322 metreye uzatarak tamamlamış olduk. Bu sezonun ilk kruvaziyer gemisini de bu iskelede karşıladık. Bundan sonra 51 seferimiz daha var. İlk seferi yapan bu gemi, sezon kapanışını da yapacak. Seabourn Spirit’i 2 Kasım’da son kez ağırlıyacağız ve sezonu kapatmış olacağız.” dedi. Geminin Çeşme acenteliğini yapan Maskot Turizm Müdürü Tasvip Subay ise kruvaziyer seferlerinin ilçe için yükselen değer olduğuna dikkat çekerek, “11-14 Mart 2013 arasında Miami’deki kruvaziyer fuarına katıldık. Bu profesyonel fuarda birçok firmayla görüştük ve şimdi yazışma halindeyiz. Amacımız, ileride Çeşme’nin home-port (kalkış ve varış limanı) olması. Eğer bu gerçekleşirse herkes kazanır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim