Çeşme feribotu demir aldı     

ÇEŞME ile İtalya arasında yolcu ve binek araç taşımacılığı yapan Reca Marmara Lines’a ait “Çeşme” feribotu ilk seferine başladı.

Çeşme Ulusoy Limanı’ndan 105 yolcu ve 57 araçla İtalya’nın Ancona kentine gitmek üzere dün yola çıkan feribot, dönüşte Çeşme’ye 300 yolcu ve 75 araç getirecek. Reca Marmara Lines’in sahibi Recep Ertuğrul (78), feribitotun son seferini Çeşme’den 22 Ekim’de, Ancona’dan ise 24 Ekim’de yapacağını söyledi.

300 araç ve 972 yolcu kapasiteli feribotla, bu yıl 15 bin kişi taşımayı hedeflediklerini belirten Ertuğrul, yolcularının sınırlarda bekleme, kontrol, vize alma, güvenli olmayan yollarda maceraya atılma, uykusuzluk gibi olumsuzluklar yerine, konforlu bir deniz yolculuğunun sağladığı avantajı tercih ettiklerini söyledi.

Reca Marmara Nakliyat ve Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’nin Genel Müdürü Muzaffer Akkaya (65) da, “Deniz yolculuğunu seçenler, biri İtalya diğeri Çeşme’de olmak üzere iki kez gümrük kontrolünden geçerler. Karayolunu tercih edenler ise güzergahtaki beş ülkede dokuz kez kontrolden geçerken, sınır kapılarında bazen saatlerce beklemek zorundalar” diye konuştu. (dha)

Editör: TE Bilişim