PANAMA BANDIRALI RAHMEH ÇEŞME AÇIKLARINDA

Bir süre İstanbul açıklarında bekletilen ve içinde şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvanların bulunduğu iddia edilip panik yaratan Rahmeh adlı Panama bandıralı gemi, altı gün önce Çanakkale Boğazı’ndan da geçip Ege Denizi’ne açılmasının ardından sabah saatlerinde Çeşme’ye demirledi.

NEDEN TEKRAR KUZEYE YÖNELDİ

Dün Güney Ege sularında bulunduğu tespit edilen ve varış limanı İspanya olduğu basında yer alan geminin, tekrardan kuzeye yönelip Çeşme’ye demirlemesi merak konusu oldu. Gemide ‘şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvan bulunduğu’ iddiaları, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yalanlanmış, geminin boş olduğu belirtilmişti. Bakanlık açıklamasında ayrıca İstanbul’da gemiden gelen kötü kokular ve sinek yüzünden ilaçlama ve dezenfektasyon yapıldığı açıklamasına da yer verilmişti.

PERSONEL VE YEDEK PARÇA TEMİNİ İÇİN GELDİĞİ BİLGİSİ VAR

134 metre uzunluğunda ve 11 bin 947 brüt GRT’luk geminin Çeşme açıklarında personel ve yedek parça temini için demirlediği öğrenildi. Ayrıca edinilen bilgiye göre; gemiye ilk olarak Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden bir doktor çıkacak, vereceği rapora göre Çeşme Liman Başkanlığı geminin personel ve yedek parça talebini değerlendirecek.

Editör: TE Bilişim