'Proje ortağı, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'
 
17-18 Eylül 2012 tarihlerinde İstanbul CERTIPILOT’a evsahipliği yaptı. Ülkemiz adına Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği’nin proje ortağı olduğu Avrupa Birliği Leonardo da Vinci projelerinden biri olan CERTIPILOT Türkiye’nin yanısıra Malta, İspanya, İtalya’nın katıldığı bir çalışma. Avrupa Limanlarında çalışan Kılavuz Kaptanlara yönelik bir proje olan CERTIPILOT, Avrupa Komisyonu Eğitim fonlarınca desteklenmektedir. Avrupa’da kullanılan eğitime yönelik kalite sistemlerini de ((ECVET) European Credits system for Vocational Educational Training, (EQF) European Qualification Framework to pilotage)
uygulayarak Kılavuz Kaptanlara yönelik yaşam boyu eğitim - hizmet içi eğitim modeli oluşturulmasını amaçlamaktadır. Proje kapsamında daha önce Malta, İspanya, İtalya’da yapılan toplantıların yeri bu kez İstanbul’da Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği oldu. Başarılı ve verimli geçen toplantıların yanında Konuklara yönelik sosyal programlar, yemek ve gezi etkinliklerine kılavuz kaptan meslektaşlarımız da iştirak ettiler.
 
CERTIPILOT Toplantılarına dernek adına katılan Kapt. Ali Cömert, Kapt. Şükrü Arık, Kapt. İsmail Akpınar, Kapt. Alper Tunga Anıker ile birlikte Dernek Yönetim kurulu üyeleri Kaptan Mete Koçar, Kapt.Mutlu Dündar, Kapt Cem Erinçin, Kapt. Yusuf Koç, Kapt. Kamil Mamat konukların ağırlanması ve toplantının başarıyla gerçekleşmesi için üstün bir gayret ve emek sarfettiler. Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı ve Türkiye adına CERTIPILOT Proje Yöneticiliği görevlerinde bulunan Dr. Kapt. Ali Cömert, İstanbul Boğazının tekne gezisiyle tanıtıldığı akşam yemeğinde yaptığı konuşmada toplantının önemine değinerek, yabancı konuklara ve Türk Katılımcılara teşekkür etti. Yabancı konuklarımız toplantının çok iyi organize edildiği ve başarılı geçtiğini; bunun yanında geleneksel Türk misafirperverliği ve sıcak karşılanma ile İstanbul’un büyüleyici ortamında bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. CERTIPILOT hakkında daha fazla bilgiye www.certipilot.eu sitesinden ulaşılabilir veya [email protected]. e-posta adresinden soru sorulup, bilgi talep edilebilir.
Editör: TE Bilişim