“Cengiz Kaptanoğlu feryat etti” diye yazın

Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, “Hükümetin denizcilik sektörüne bir an önce kredi vermesi lazım.”dedi.

Cengiz Kaptanoğlu’nun konuşmasında kullandığı ifadeler şu şekilde:

Ben bir armatör olarak, armatörlerin temsilcisi olarak konuşuyorum devletimizin bize acilen kredi desteğinde bulunması lazım. Bu devlet, bu hükümetimiz son 10 senede bayrağı göndere dikmedi mi? Ekonomide teğetler geçmedi mi? Şimdi en güçlü bütçemiz yok mu? Kişi başı milli geliri 10 bin dolar seviyesine çeken bu hükümetimiz değil mi? Ben hükümetimden bu desteği istiyorum. Ama mutlak ve mutlak denizcilik sektörüne destek verilmeli.

İktidarla bu kadar yakın olan başka bir oda yoktur bizim dışımızda. Biz yakınız. Bugün bizim fişimiz çekileceği yere Türkiye’nin deniz ticaretindeki büyüklüğünün farkına varmalılar. Milyar dolarla konuşuldu merkez bankasında. Ama neden Türkiye’nin yaklaşık 20 milyon DWT olan ve yaş ortalaması 5 olan deniz ticaret filosu desteklenmiyor?

İkinci husus tersanelerimiz. Tersanelerimiz çalışmıyor. Varsa çalışan bir tersane bize de çalışmasını öğretsin. Çalışma derken tamir bakımdan söz ediyorsak onlar 2-3 tersane. Bakın diğer tersanelerimize iş yok. Bazen düşünüyorum Yalova’ya tersane alanı yapmakla yanlış mı yaptık diye. Biz oradaki kardeşlerimizi tersane sahibi yapmaya çalıştık. Sayın Başkanım Tayyip Bey bana dedi ki “ Siz ne konuşuyorsunuz? Yalova’yı tersane alanı yapın diye ben mi dedim?” dedi. Doğru da söyledi. Ama o gün bir baktım ki herkes teşebbüs gücü istiyor. O tersaneci kardeşlerimiz yatırım yaptı, şimdi o tersaneler yarım yamalak duruyor. Benim hükümetimin buna destek olması lazım.

Ben hükümete yakın olduğum için bunları söylüyorum. Bu hükümete benim kadar da yakın kimse yok. Hele başbakana hiç kimse yok. Ama bizi duysunlar. İsterse şimdi medya yazsın “Cengiz Kaptanoğlu feryat ediyor” desin. Başbakan kızar, yahu kızmaz. Benim başbakanım kadar vefalı adam yok ki.

Editör: TE Bilişim