İTÜ Denizcilik Fakültesinde dün yapılan Mezuniyet Töreninde bir konuşma yapan Cemalettin Şevli, sektöre 2 mesaj verdi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi 2013-2014 yılı mezunları dün Tuzla Kampusunda gerçekleştirilen törenle diplomalarını aldılar. 

Törende bir konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli; bir değil 2 staj gemisi için gerekli ödeneğin çıktığını şimdi sırada bu gemilerin işletmesini yapacak eğitim kurumları veya sektör kuruluşlarının ortaya çıkmasının olduğunu söyledi. Şevli'nin staj gemisi müjdesi katılımcılardan büyük alkış aldı.

Şevli'nin 2. mesajı ise Liman Devleti Kontrolleri ile ilgili oldu. MLC 2006 Sözleşmesinin uygulanması ile ilgili  Paris MOU tarafından tanına geçiş sürecisinin 29 Ağustos 2014 tarihinde dolacağını hatırlatan Şevli, bu tarihten sonra PARİS MOUlimanların agidecek gemilerin MLC 2006 sözleşmesi kapsamında daha sıkı denetleneceğini, denizcilik sektörünün buna hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. 

""Denizcilik bir yaşam tarzı"

Konuşmasında denizciliğin bir yaşam tarzı olduğunu bildiren Cemalettin Şevli; şöyle konuştu:

"Denizcilik mesleğinin kendine has özellikleri bulunmaktadır. Denizcilik, meslekten öte bir yaşam tarzıdır ve denizcilerin birlikteliği, meslek birlikteliğinden öte, bir kader birlikteliğidir. Denizcilik, tek bir konu üzerinde yoğunlaşmış bir meslek dalı değildir. Siz yeri geldiğinde gemilerde birer avukat, iktisatçı, bir konsolos kadar diplomat, bir yaralıya müdahale edip onun sızılarını dindirecek kadar bir tıp uzmanı ve hatta psikologsunuz. En zor deniz koşullarında karşınıza çıkabilecek her türlü karmaşık teknik konuları en kısa sürede çözebilme becerisini göstermek zorundasınız."

Denizcilere yakışanın sadece kendi hakkını korumak olmadığını, her kesimi ile geniş denizcilik camiamızın hak ve kazanımlarını da gözetmek olduğunu söyleyen Şevli, "Çalışacağınız şirketler ve gemiler sizindir. Onları koruyunuz, en iyi koşullara gelmeleri için gayret sarf ediniz" dedi. 

 

 

Editör: TE Bilişim