Bu, Carnival Corporation'ın eski gemilerinin filodan atılmasını hızlandırma çalışmalarında satılan yedinci gemi oldu.

Carnival’ın CEO'su Arnold Donald, daha önce önümüzdeki birkaç yıl içinde satılması beklenen gemilerin filodan çıkarılarak daha yeni ve daha verimli gemiler alma planlarına devam ettiklerini açıkladı.

10 Temmuz'da yapılan duyuruda, Carnival'ın beş gemi satma anlaşmasına ek olarak önümüzdeki 90 gün içinde hepsinin yeni sahiplerine teslim edilmesi beklenen üç gemi satma anlaşması bulunduğunu söyledi. Daha önce satılmış olan dört diğer gemi de alıcılarına teslim edilecek.

Şu anda mürettebat değişikliklerini gerçekleştirme mücadelesinin en yoğun olduğu dönemde Celestyal'ın Costa NeoRomantica'yı ne zaman ve nerede teslim alacağı belli değil.

Şirket, geminin teslimatı ile ilgili ayrıntıların daha sonraki bir tarihte açıklanacağını söyledi.

1993 yılında tanıtılan ve Romantica olarak adlandırılan gemi, Fincantieri’nin modern kruvaziyer endüstrisi için ilk inşa ettiği gemilerden biriydi. 53.000 brüt tonda ve 1.800 yolcu kapasitesi ile bugün küçük bir yolcu gemisi olarak kabul edilirken, Costa şu anda bu geminin iki katından fazla büyüklüğe ve kapasiteye sahip gemiler tanıtıyor.

Bu son satışın açıklanmasından önce, Carnival’ın Holland America Line markası dört gemisinin satıldığına dair haberleri doğruladı. ikisi Fred Olsen’e giderken diğer iki geminin alıcıları henüz belli değil.

Editör: TE Bilişim