Kiel Kanalında gemiler çarpıştı: 2 Ölü

Kiel Kanalında bu sabah sis nedeniyle meydana gelen kazada OOCL Finland adlı konteyner gemisi, Tyumen-2 adlı Rus nehir gemisini biçti.

Kuzey Denizi-Baltık Kanalında Abersdorf Thaler yakınında Green Bridge bölgesinde yoğun siste meydana gelen kazada, iki  denizci hayatını kaybetti, iki kişi de ağır yaralandı.

Yaşamını yitiren 2 kişiden birinin Tyumen-2 adlı gemideki Kiel Kanalı kılavuz kaptanı, diğerinin yine aynı gemideki Kiel Kanalı Serdümeni olduğu öğrenildi.

Kazadan sonra bölgeye itfaiye, polis ve acil yardım ekiplerinden  100'e yakın görevli sevkedildi.

Kaza nedeniyle kanal trafiği bloke olurken, kazadan sonra arkadan gelen gemilerin zamanında duramaması nedeniyle zincirleme kazalar meydana geldi. Bu kazalarda 2 gemi kenardaki banklara çarparak karaya oturdu. 

 

Konteyner Gemisi OOCL Finland nehir gemisini biçti

150 metre uzunluğundaki konteyner gemisi "OOCL Finland" yoğun siste Rus bayraklı nehir gemisi Tyumen-2 ile karşılaştı.Konteyner gemisi baş bodoslamadan itibaren bindirdiği  Tyumen-2 adlı geminin iskele tarafını yaşam mahalli de dahil olmak üzere boydan boya biçti. Kaza esnasında 116 metre boyundaki Rus nehir gemisinin iskele tarafı özellikle yaşam mahalli büyük hasar gördü, 2 kişi yaşamını yitirirken 1'i ağır olmak üzere 2 kişi de yaralandı. Çarpışmadan sonra Tyumen-2 kiel kanalında batarak karaya oturdu,OOCL Finland ise tamir için Rendsburg'a götürüldü.

 

 

Editör: TE Bilişim