Dünyanın en büyük kruvaziyer gemisi şirketi Carnival Corporation, bakım maliyetlerini azaltmaya ve COVID-19 pandemisinin şirket üzerindeki etkisini azaltmaya çalışırken yıkım ve satış anlaşmalarıyla filosundan 13 gemiyi çıkarmak üzere olduğunu bildirmişti.

Kruvaziyer endüstrisindeki meslektaşlarının birçoğu gibi Carnival, virüsün yayılmasını en aza indirmeyi amaçlayan küresel seyahat kısıtlamaları nedeniyle Mart ayında belirlenen seyahatlerini ve destinasyonlarını askıya almıştı.

Şirket, daha önce önümüzdeki yıllarda satılması beklenen dokuz gemiyi derhal elden çıkarmak için anlaşmaları imzaladı.

Ayrıca, 10 Temmuz Cuma günü yapılan konferans görüşmesinde konuşan Carnival’ın Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Arnold Donald, önümüzdeki dönemde şirketin 16 geminin teslimatının ertelenmesi için müzakerelerde bulunduğunu söyledi.

“2021 mali yılı sonunda gemi teslimatlarını başlangıçta planlandığı gibi dokuzdan beşe indirmeyi umuyoruz; ikisi bu yıl ve üçü de 3 milyar doların üzerinde sermaye harcamasını göze aldığımız 2022 yılı ve ertesine erteliyoruz. Bu nedenle, nakit yanışımızı azalttık ve seyahatlere devam etmeye başladığımızda daha verimli bir filoya sahip olacağız. Filodan toplam 13 geminin çıkması ve mevcut kapasitemizde yaklaşık %9'luk bir düşüş olması bekleniyor.” dedi.

Şirket, likiditesini güçlendirmek, 10 milyar dolardan fazla yeni sermaye temin etmek için çalışırken, borç vadesini uzatarak ve 20'den fazla kredi verenle yaptığı 40'ın üzerinde anlaşma ile güvenliğini garantiye almaya çabalıyor.

Editör: TE Bilişim