Şirket, eski gemilerin elin çıkarmayı hızlandırıyor. Filosunu gemi sayısı bazında yaklaşık yüzde 20 azaltırken ve kapasitede bazında ise yüzde 12 daralmayı planladığını duyurdu.

Şirketin dört yolcu gemisini daha elinden çıkardığı ile ilgili ayrıntılar açıklandı ve bunlardan ikisi hurdaya gidecek. Carnival Corporation toplamda sattığı 10 gemisini teslim ederken, satış işlemleri gerçekleşmiş ancak henüz teslim edilmemiş 7 gemisi olduğu biliniyor.

En son duyurularda yan şirketi Princess Cruises, 1990'ların vintage yolcu gemilerinden ikisini, ikisi de yaklaşık 2.000 yolcu kapasiteli ve 77.000 groston olan Sun Princess ve Sea Princess'in satışını doğruladı. Aynı sınıftaki Oceana isimli üçüncü gemi, İngiliz pazarında P&O Cruises için faaliyet gösteren ve bu yaz satılan ilk gemilerden biriydi.

1990'ların iki eski kruvaziyer gemisini geri dönüşümcülere satmış olan Carnival Cruise Line, aynı sınıftaki iki kruvaziyer gemisini emekliye ayıracağını duyurdu.

Satışla ilgili detaylar belirtilmezken, Carnival Imagination isimli geminin iki kardeş gemisinin yanında Türkiye Aliağa gemi söküm tesislerinde karaya çıkarıldığı belirtildi.

Carnival ayrıca başka bir gemi olan Carnival Fascination'ı da emekliye ayırdığını, ancak şu ana kadar İspanya'nın Cadiz kentinde havuzlandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim