Carnival’ın en eski markalarından biri olan Holland America Line’a yapılan büyük kesintiler, şirketin işletme maliyetlerini düşürmeye çalışmasının ardından gemi satışlarını duyurmasındaki en önemli neden olarak görülüyor.

Satışlar, Holland America filosundaki en eski ve en küçük olan dört gemiyi içeriyor. Bu gemilerin satılması, Holland America'nın 2021 yılı için yıllık düzenlediği dünya turu da dahil olmak üzere birçok seferinin iptal edileceği anlamına geliyor.

Kanada, Meksika, Güney Pasifik, Avustralya, Asya, Karayipler, Avrupa, Panama Kanalı, Güney Amerika ve Hawaii gibi diğer seferleri, Holland America filosundaki farklı gemiler tarafından yapılacak.

İlk iki kardeş gemi Maasdam ve Veendam, Ağustos 2020'de yeni sahiplerine teslim edilecek. Alıcının detayları açıklanmadı fakat gemilerin bir çift olarak satıldığı biliniyor. 1993 ve 1996 yıllarında inşa edilen bu kardeş gemiler, 1.250 ile 1.350 arasında yolcu barındıran Holland America filosundaki en küçük gemilerdi.

1997 yılında inşa edilen Rotterdam ve 2000 yılında inşa edilen Amsterdam gemileri ise, İngiltere'de Fred Olsen Cruises işletmesi için Norveç şirketi Bonheur'a teslim edilecek.

Her gemi yaklaşık 1.400 yolcu taşıyor ve uzun seyahatler için özel olarak tasarlandı. Amsterdam, koronavirüsün yayılması nedeniyle küresel seyir operasyonlarının askıya alındığı sırada yıllık gerçekleştirilen dünya turunun ortasındaydı.

Fred Olsen bu iki geminin eylül ayında teslim edilmesini bekliyor ve gemileri Bolette ve Borealis olarak yeniden adlandırılacak. Fred Olsen'in şu anda İngiltere pazarında dört adet yolcu gemisi bulunuyor.

Seferlerin askıya alınmasından önce Holland America, toplam kapasitesi 25.000'den fazla rıhtım kapasitesiyle birlikte, on dört yolcu gemisi işletiyordu. Fincantieri'de şu anda yapım aşamasında olan yeni bir yolcu gemisinin de 2021 yılında teslim edilmesi planlandı. Ana şirketi olan Carnival Corporation, geçtiğimiz günlerde yeni gemilerinin çoğunun teslimatını ertelediğini belirtmişti, ancak ertelenen teslimatlar için revize edilmiş bir tarihi açıkladı.

Editör: TE Bilişim