CARDIFF ÜNİVERSİTESİ KONFERANSI’NDA LİMANLAR TARTIŞILDI

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen Cardiff Üniversitesi Konferansı’nda, İngiltere’de liman politikaları ve liman yönetimi yapıları ile lojistik zincirde limanlar ve deniz ulaştırmasına ilişkin gelişmeler tartışıldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıda; Prof. Dr. Peter Marlow “Yakın Yol Deniz Taşımacılığı, Lojistik ve Deniz Otoyolları”, Dr. Anthony Beresford “Lojistik Zincirde Limanlar” ve Dr. Stephen  Pettit “İngiltere Liman Politikaları ve Liman Yönetimi Yapıları” konularını dile getirdiler.

Cardiff Üniversitesi Lojistik ve Operasyon Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Peter Marlow Yakın Yol Deniz Taşımacılığının önemine değinerek, bu yaklaşımın ancak tüm ulaştırma modlarının bütünleşik olarak kullanılması ile başarılabileceğini belirtti.

İngiltere’de limanların geleneksel olarak katma değerli hizmetlere yönelmediğini, yeni limanların ise katma değerli hizmetler, tedarik zincirinde bütünleşme yönünde adımlar attığını açıklayan Dr.Anthony Beresford, bu amacın başarılmasında liman işletmecileri, liman otoriteleri, lojistik hizmet sağlayıcılar, müşteriler gibi tüm ilgili birimlerin işbirliğinin önemli olduğunu anlattı.

Dr. Stephen  Pettit ise, İngiltere’de devletin limanlar üzerindeki kontrolünün azaldığını, bu durumda serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde limanların da diğer işletmeler gibi riskler taşıdıklarını vurguladı.

Kaynak: Nuran Can/DTO İzmir

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim