Çanakkale'deki iskelelerde bayram yoğunluğu

 Bayram tatilini Ege ve Akdeniz yörelerindeki tatil merkezlerinde geçiren tatilciler, Çanakkale'deki iskelelerde yoğunluk oluşturdu

 Çanakkale Boğazı'nı kullanarak İstanbul ve Trakya yönüne giden tatilciler, Çanakkale'deki iskelelerde yoğunluğa neden oldu. Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz yörelerindeki tatil merkezlerinde geçirerek, bayramın son gününde dönüşe başlayan tatilcilerin araçları, zaman zaman iskelelerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Araç yoğunluğu nedeniyle şehir merkezindeki trafikte de aksamalar yaşandı. Yoğunluk nedeniyle, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ile Gelibolu-Lapseki arasında yolcu ve araç taşıyan feribotlar, yoğunluğu eritebilmek amacıyla sefer saatini beklemeksizin, dolduğunda hareket etti. Bazı tatilciler, İstanbul'dan 11 saatte Çanakkale'ye geldiklerini, dönüş yolculuğunun ise 5 saat sürmesini beklediklerini belirtti.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Gelibolu-Lapseki arasında toplam 10 feribotun aralıksız çalıştığını bildirdi.

Editör: TE Bilişim