Çanakkale'de hızı 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, Gökçeada ve Bozcaada hattındaki bazı feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale'de şiddetli rüzgar, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Özellikle Kuzey Ege Denizi'nde lodosun hızı 70 kilometreyi buldu. Bu yüzden Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., bugün Bozcaada'dan-Geyikli'ye saat 12.00, Geyikli'den-Bozcaada'ya saat 14.00'teki feribot seferlerini olumsuz hava muhalefeti nedeniyle iptal etti. Yine Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 15.00 ve 19.00, Gökçeada'dan Kabatepe'ye ise saat 13.00 ve 17.00 seferleri olumsuz hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Ancak, vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla tarife dışında Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 15.00 ve Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 17.00'de sefer yapılacağı duyuruldu. Ayrıca, Çanakkale merkezinden Gökçeada'ya bugün başlaması planlanan deniz otobüsü seferlerinin de, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği, Çanakkale'den Gökçeada'ya ilk seferin 7 Şubat Pazar günü saat 18.00'de yapılacağı belirtildi. Çanakkale Boğaz hattında ise Kepez-Eceabat arasındaki tüm araba vapur seferleri olumsuz hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir, ve Lapseki-Gelibolu hattındaki seferler ise normal olarak devam ediyor.

Editör: TE Bilişim