İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ ÇANAKKALE ZAFERİ ANMA SEFERİ

İTÜ Denizcilik Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinden oluşan bir grup, MTA Sismik-1 eğitim gemisiyle 15 Mart günü öğlen saatlerinde Tuzla Denizcilik Fakültesi Limanı’ndan avara olup Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla rotasını Çanakkale Kepez Limanı’na çevirmiştir.

Seyir süresince güverte ve makine vardiyası tutan öğrenciler geminin sevkine yardımcı olmuşlardır. 16 Mart sabahı Kepez Limanı’na bağlanan MTA Sismik-1 gemisi akademik personeli ve öğrencileri tarafından Gelibolu Yarımadası’nda şehitlik ziyaretleri yapılmış, 57.Alay Anıtı’nda saygı duruşunda bulunan öğrenciler çelenk bırakma töreni gerçekleştirmiştir.

17 Mart günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Sedat Laçiner, Deniz Bilimleri Fakültesi dekanı Prof.Dr. Olcay Hisar ile beraberindeki ÇOMÜ akademik heyetini gemide misafir eden Kpt. A. Faruk Karahan, DUİM bölüm başkanı Prof. Dr. Sezer Ilgın, Öğr. Gör. Ümit Ülgen ve Ali Kandemir heyet ile görüş alışverişinde bulunmuştur ve misafir heyete gemi gezdirilmiştir. 18 Mart sabahı Kepez Limanı’ndan avara olarak Mehmetçik Anıtı’na ilerleyen MTA Sismik-1 gemisiyle Mehmetçik Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından suya çelenk bırakarak şehitleri anma töreni tamamlanmıştır.

Çanakkale Boğazı’nda gerçekleştirilen tören süresince Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi eğitim gemilerinden ÇOMÜ-1, MTA Sismik-1 gemisine eşlik etmiştir ve görevini tamamlayan İTÜ DF eğitim gemisi rotasını Tuzla bağlama limanına çevirmiştir. 17 Mart akşamı Tuzladan yola çıkan 2 otobüs ile Denizcilik fakültesi öğrencileri kara yoluyla da Çanakkale anma ziyaretini yapmışlar, kara ve deniz yolu olmak üzere yaklaşık 150 kişiden oluşan öğrenci kafilesi Çanakkale zaferi anma törenleri kapsamında katılım sağlamıştır. Vatanın toprak bütünlüğünü sağlayarak Çanakkale maneviyatını bizlere katan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve şehitlerimizi minnetle anıyor, ay yıldızımızın bağlayıcı ruhunu göğsümüzde taşımaktan onur duyuyoruz.

Editör: TE Bilişim