BAKAN ELVAN: ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NE DEMİRYOLU DÜŞÜNÜYORUZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Atatürk Havalimanı'nda park alanı genişletme çalışmalarının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

 3. havalimanı çalışmalarında bir sorun olmadığına vurgu yapan Elvan, "Çanakkale Boğazı'nı da köprü ile geçeceğiz. Bunla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Aslında projemiz tamamlanmış idi. Ancak ben arkadaşlarıma 'Burada ileride bir demiryolu hattına ihtiyacımız olabilir. Dolayısıyla proje üzerinde, köprü üzerinde bir demiryolu da olsun' dedim." ifadelerini kullandı.

Bakan Lütfi Elvan, Atatürk Havalimanı uçak park alanında incelemelerde bulundu. Atatürk Havalimanı'na DHMI'ye ait jet ile gelen Bakan Elvan'a Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de eşlik etti. Birdal ve Kotil'den bilgi alan Bakan Elvan, "Şu an bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri olan park yeri, yani apron problemini önemli ölçüde çözmüş olacağız.Şu an 26 uçak için ilave apron alanı sağlanmış durumda. Biliyorsunuz toplam uçak kapasitemiz, apron için 101 uçağa hizmet verebilecek durumdaydı. 26 ilave yapıyoruz. Bunun toplamı 43 olacak. Dolayısıyla kış aylarında gecikmeler ve ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Zaman zaman seferlerin iptali, gecikmelere neden olan uçuşlar sözkonusu oluyordu. Artık bu sıkıntıları yaşamayacağız." diye konuştu.

Çanakkale Boğazı için düşünülen köprü projesi ile ilgili son gelişmeler hakkında da bilgi veren Bakan Elvan, "Çanakkale Boğazını da köprü ile geçeceğiz. Bunla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Aslında projemiz tamamlanmış idi. Ancak ben arkadaşlarıma 'Burada ileride bir demiryolu hattına ihtiyacımız olabilir. Dolayısıyla proje üzerinde, köprü üzerinde bir demiryolu da olsun' dedim. Bu çerçevede arkadaşlarımız projeyi revize ediyorlar. Yani bir demiryolu hattını da açıkcası Çanakkale Köprüsü üzerinden geçirmek istiyoruz. Nasıl otoyolla Marmara bölgesini bir ring halinde çevrelemişsek benzer şekilde hızlı trenle de Marmara Bölgesi'ni de bir ring şeklinde çevrelemek istiyoruz." açıklamasında bulundu. Elvan, açıklamalarının ardından Havalimanı muhabirlerinin Dış Hatlar Gidiş Terminalinde bulunan basın odasını da ziyaret ederek bir süre basın mensupları ile sohbet etti.

Editör: TE Bilişim