BOĞAZDA DEV TRANSFER...

Çanakkale boğaz hattı ile adalara deniz ulaşımını sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., 1 Mart 2012 tarihi itibariyle binek araçlarla günü birlik boğaz geçişlerini 10 TL’ye düşürdü.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü düzenlediği basın toplantısında, boğaz hattında yeni bir güzergahı daha bünyelerine kattıklarını söyledi. Yürükçü, Çanakkale-Kilitbahir hattının işletmeciliğini 1 Mart tarihinden itibaren Gestaş olarak kendilerinin yapacağını açıkladı.

Çanakkale-Kilitbahir arasındaki yolcu ve araç taşımacılığını yıllarca Kilitbahir Deniz Nakliyat şirketinin yaptığını belirten Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü, bu şirkete ait 4 feribotu ve başka bir şirkete ait 1 feribotu kiraladıklarını, Çanakkale ve Kilitbahir iskelelerinin kullanım tahsisinin yapıldığını belirtti. Sözleşmelerin tamamlandığını ve hat izinlerinin alındığını anlatan Yürükçü, 1 Mart 2012 tarihi itibariyle Çanakkale-Kilitbahir arasındaki yolcu ve araç taşımacılığını da artık Gestaş’ın yapacağını bildirdi.

Çanakkale-Kilitbahir hattında her 15 dakikada bir karşılıklı sefer yapılacağını belirten Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü, “Çanakkale Boğazı’nda Çanakkale-Kilitbahir ve Çanakkale-Eceabat hatları ile ulaşım sağlanıyor. Çanakkale-Kilitbahir arasında 5 adet feribot ve Çanakkale-Eceabat arasında ise 2 arabalı vapuru ile seferlerimizi sürdüreceğiz. 1 Nisan ile birlikte yaz tarifesine geçildiğinde Çanakkale-Kilitbahir arasında 4 feribot karşılıklı olarak çalışmaya başlayacak ve her 15 dakikada bir sefer olacak. Ulaşım hizmetinin aksamadan daha kaliteli şekilde yapılmasını sağlayacağız” dedi.

Çanakkale’nin içinden su yolu geçen bir kent olduğunu belirten Hasan Yürükçü, bilet fiyatlarının da yeniden düzenlendiğini belirterek, “Çanakkale-Eceabat hattında tam yolcu bileti 1.5 lira, öğrenci bileti ise 1 lira olacak. Çanakkale-Kilitbahir hattında ise tam yolcu bileti 1 lira 25 kuruş, öğrenci bileti 75 kuruş olarak belirlendi. Bunun dışında binek araçların günübirlik geçişlerinde tek bilet uygulaması başlatıyoruz.

Binek araç ile 24 saatlik sürede gidiş dönüş olarak yapılacak olan turistik gezi veya iş seyahati geçişlerinde indirimli fiyat uygulanacak. Şuanda Çanakkale-Kilitbahir arasında binek araçların taşıma ücreti 20 lira. Bu uygulama ile bir binek aracın tek yön geçişi 10 liraya inecek. Yani binek araç ile boğazda gidiş dönüş geçiş ücreti 20 lira olacak. Çanakkale içinden deniz geçen bir şehir. Ancak maalesef bu güne kadar yaşanan bilet fiyatları politikaları veya aksamalar nedeniyle çok sık seyahatler gerçekleştirilemiyordu. Bu uygulama sayesinde Avrupa’dan Asya’ya, Asya’dan Avrupa’ya geçiş sayısı artacak” dedi.

Editör: TE Bilişim