Çanakkale-Gökçeada seferleri durdu
 
ÇANAKKALE´de etkili olan Lodos fırtınası gece saat 03.00´ten itibaren gemi geçişlerinde pilotaj hizmetlerinin durmasına yol açtı. Çanakkale-Gökçeada seferlerininde saat 07.15 ten itibaren yapılamadığı bildirildi.

Çanakkale Boğazı´nın Ege Denizi girişinde Seddül Bahir Köyü´ndeki Mehmetçik Pilot ile Marmara Denizi´nden Çanakkale Boğazı Gelibolu girişindeki Gelibolu Pilot istasyonlarından, klavuz kaptan alarak boğazdan geçmek isteyen gemilere özel bot ile ulaşım sağlanamadığı için pilotaj hizmetlerinin durdurulduğu belirtildi. Saatteki hamle hızı 70 kilometreye ulaşan Lodos fırtınası, açıklarda dalga yüksekliğini 5 metreye kadar çıkardığı için transit geçişi yapan gemilere klavuz kaptan taşıyan botlar güvenli seyir yapamayınca bu hizmetin sağlanamadığı bildirildi. Boğazdan klavuz kaptan alarak geçiş yapamayan gemiler Gelibolu´da Doğanarslan ile Bozcaada Ayazma Koyu ve Kumkale önlerindeki Karanlık Liman demir bölgelerinde fırtanının dinmesini demir atarak beklemeye başladı.

Öte yandan Çanakkale Eceabat ve Çanakkale Kilitbahir arasında yolcu ve araç taşıyan mini feribotlar ve araba vapurları düzenli olarak seferlerini sürdürürken Lapseki- Gelibolu, Kabatepe- Gökçeada, Geyikli- Bozcaada feribot seferlerinin aksamalarla sürdürülüdüğü belirtildi. Boğazda ve adalara ulaşımı sağlayan GESTAŞ şirketinin yetkilileri, kendilerine bağlı bulunan araba vapurlarının gün içinde fırtınaya bağlı olarak seferlerin aksayabileceğini saat 08.00´den itibaren yeni meteorolojik verilirle birlikte bir planlama yolu izliyeceklerini bildirdi.(dha)

 

 

Editör: TE Bilişim