Çanakkale- Gökçeada arası 1 saat 10 dakikaya düştü   
 
ÇANAKKALE ile Gökçeada arası, ‘Conkbayırı’ adlı katamaran tipi deniz otobüsü sayesinde, 3 saatten 1 saat 10 dakikaya düştü. Böylece, ada ile Çanakkale arasındaki ulaşım sorunu da önemli ölçüde çözüldü.

Boğaz ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ’ın 4 ay önce, Güney Kore’den 4 milyon lira ödeyerek satın aldığı 33 deniz mili hız yapabilen, 40 metre uzunluğundaki deniz otobüsü hizmete girdi. Conkbayırı adı verilen 300 yolcu kapasiteli deniz otobüsü, haziran ayına kadar cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri Çanakkale’den Gökçeada’ya sefer gerçekleştirecek. Cuma günleri 17.00’de Gökçeada’ya gidecek olan deniz otobüsü 19.00’da Çanakkale’ye dönecek. Cumartesi 09.00’da tek sefer yaparak, 17.00’de Çanakkale’ye gelip, 19.00’da yeniden Gökçeada’ya gitmek üzere demir alacak. Son seferini pazartesi 09.00’da gerçekleştirecek.

GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, adalıları hafta sonu ve hafta başı Çanakkale’ye taşımak, ayrıca şehir dışından gelen ziyaretçileri de hafta sonları Gökçeada’ya ulaştırmak amacıyla şu anki sefer tarifesinin uygulandığını bildirdi. Kaliteli hizmet vermek amacında olduklarını belirten Yürükçü, “Görevi devraldığımızdan bu yana, Gökçeada’ya ulaşılamazlığı ortadan kaldırmak için yoğun çalışmalarımız oldu.

Hükümetin sağladığı 20 trilyon kaynak ile ilk olarak Norveç’ten 9 milyon TL’ye lüks bir feribot aldık. Bu feribot sayesinde kış şartlarında sık yaşanan Kabatepe-Gökçeada hattındaki seferlerde aksaklığı ortadan kaldırdık. Ayrıca, 4 milyon TL’ye aldığımız deniz otobüsü ile de ulaşımın süresini azalttık. Artık müşterilerimiz, Gökçeada’dan Çanakkale’ye 1 saat gibi kısa sürede adım atabilecek. Haziran ayından itibaren sefer sayıları artacak. Özellikle turizm amaçlı olarak 1 gün Bozcaada, 1 gün Gökçeada’ya seferler yapmayı planlıyoruz. Böylece, halkımız Çanakkale iskelesinden deniz otobüsüne binerek Bozcaada ve Gökçeada’yı görebilme fırsatı yakalayacak” dedi.

Bilet fiyatları 10 TL olarak belirlenirken, Gökçeada’da yaşayanlara 5 TL indirim uygulanacak. Daha önce Çanakkale’den Gökçeada’ya arabavapuruyla 3 saatte kat edilen 30 millik mesafe yeni deniz otobüsü sayesinde 1 saat 10 dakikaya düştü.(dha)

Editör: TE Bilişim