Deniz Zaferi’nin programı belirlendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. yıldönümü tören programı açıklandı.  
 
Çanakkale Valiliği’nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. yıldönümü kutlamaları 12 Mart 2011 Cumartesi günü saat 10.00’da Çimenlik Kalesi’nde gerçekleşecek olan program ile başlayacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılacağı törenin sona ermesiyle birlikte aynı gün 18 Mart Spor Salonu’nda masa tenisi turnuvası düzenlenecek.

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında sergi açılışlarının yanı sıra, batıklara anı dalış, briç turnuvası, film gösterimleri, konserler, tiyatro gösterileri, geziler, izci yürüyüşü, yüzme yarışmaları, halk koşusu ve anma tırmanışı yapılacak.

18 Mart Cuma günü sabah 08.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak olan törenin ardından 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleşecek olan törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Bakanların da katılması beklenen törende mehteran bölüğü bir gösteri sunacak. Altın madalyanın bayrağa toka edilmesinin ardından saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı okunacak. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılacağı tören resmi geçit ile sona erecek.

18 Mart Stadyumu’ndaki törenin ardından katılımcılar Nusret mayın gemisini gezecek. Daha sonra feribotlar ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na geçecek olan katılımcılar, saat 14.30’da Şehitler Abidesi’nde yapılacak törene iştirak edecek. Boğazda gemilerin resmi geçidinin yapılacağı tören Türk Yıldızları ekibinin gösterisiyle sona erecek.

Editör: TE Bilişim