Çanakkale Boğazı'na yeni gemi    
 
Çanakkale Boğazı ile adalar arasında ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş, “4 yeni gemi” projesi kapsamında “Onsekiz Mart” isimli ilk gemiyi, Çanakkale-Eceabat hattında hizmete soktu.

GESTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü, gemiyi basın mensuplarına gezdirdi, gazetecilerle birlikte kısa bir boğaz turu yaptı.Yürükçü, burada yaptığı açıklamada, GESTAŞ'ın, “4 Yeni gemi” projesi kapsamında ilk geminin geldiğini ve ilk seferine 18 Mart'ta başlayacağını söyledi.

İkinci gemiyi 15 gün sonra filolarına katacaklarını, bunun ardından gemilerin karşılıklı olarak Çanakkale - Eceabat arasında seferlere başlayacağını belirten Yürükçü, yaklaşık 3 ay sonra da diğer iki geminin hizmete gireceğini bildirdi. Söz konusu iki geminin de Gelibolu-Lapseki hattında ulaşımı sağlayacağını ifade eden Yürükçü, “Bu gemilerin hizmete girmesiyle birlikte, 25 dakika süren Çanakkale - Eceabat arası 15 dakikada alınacak. Her yarım saatte bir seferler başlayacak, her yarım saatte bir boğaz geçişi imkanı sağlanmış olacaktır” dedi.

90 araç ve 600 yolcu kapasiteli geminin tamamen akrobat pervane sevk sistemleriyle donatıldığını, manevra sistemlerine sahip 12,5 ekonomik servis hıza sahip olduğunu vurgulayan Yürükçü, geminin son derece modern teknoloji ile donatıldığını ifade etti. Yürükçü, şöyle devam etti:

“GESTAŞ yaklaşık 4 yıldır Çanakkale'de hizmet ediyor, GESTAŞ çalışıyor ve üretiyor. Sizlerin, gerek yaya gerekse otomobille geçtiğinizde ödediğiniz bilet ücretlerini de en kısa zamanda bölgemize yatırım olarak dönüştürüyor. Bu çok önemli. İnanıyorum ki daha çok geçişlere imkan sağlanacak, daha fazla araç ve yolcu GESTAŞ ile seyahat edecek.”

10 yıllığına kiraladıkları 4 yeni gemi ile birlikte sahip oldukları gemi sayısının 16'ya ulaştığını bildiren Yürükçü, bu gemilerin, 10 yıllık kira ücretinin ise yaklaşık 50 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilişim