Çanakkale Boğazı’nda dalarak avlanan 5 kişi kayıp  
 
ÇANAKKALE’ye tatil için gelip Gelibolu Yarımadası’nın en uç noktasındaki Seddülbahir Köyü’nde konaklayan ORKA Deniz Av Malzemeleri’nin ortaklarından 26 yaşındaki İlhan Görgü ve beraberindeki 4 arkadaşı, zodyak botla açıldıkları denizden dönmedi. 5 kayıptan 24 saati aşkın bir zamandır haber alınamıyor.

Eceabat İlçesi’ne bağlı Seddülbahir Köyü’ndeki Kale Pansiyon’da hafta sonunu geçiren deniz tutkunu 5 arkadaş, zodyak botla avlanmak için dün sabah saatlerinde denize açıldı. Çanakkale Boğazı’nın Ege Denizi girişindeki bölgede kaybolan ORKA Deniz Av Malzemeleri şirketinin ortaklarından İlhan Görgü, gıda mühendisi 30 yaşındaki Hakan Şen, 32 yaşındaki Emin Can, demir doğramacı 36 yaşındaki Ali Koç ve gümrük şirketi bulunan 30 yaşındaki Ünal Kılıç’tan haber alınamıyor.

Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, dün öğle saatlerinden itibaren yaptığı arama kurtarma çalışmalarını saat 22.30’da olumsuz hava koşulları nedeniyle durdurdu. Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan şiddetli poyraz nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına havadan devam edilmesini isteyen kayıp deniz tutkunlarının yakınları, gerekli kurumlara müracat ettiklerini, ancak olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

Bu arada Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü (VTS) boğazın Ege Denizi yönünde seyreden tüm deniz araçlarını 5 kayıpla ilgili bilgilendirdi, yardım talep etti. VTS ile Sahil Güvenlik’in arama timinin sürekli olarak bilgi alış verişi yaptığı belirtildi.

Seddülbahir’den kaldıkları pansiyona ait zodyak botla denize açılan 5 kişinin, Çanakkale Boğazı’nın Ege Denizi girişindeki ‘Mavria’ olarak bilinen ‘Tavşan Adaları’ kıyısında avlanmak için dalış yaptıkları bilgisine ulaşıldı. Deniz tutkunu 5 kişinin neden kayboldukları henüz belirlenemedi.(dha)
 

 

 

Editör: TE Bilişim