11 Ekim 2011'de haberini yaptığımız "Canadian Miner" adlı 223 metre uzunluğundaki dökme yük gemisi Montreal'den söküm için Aliağa'ya getirilmekteyken  doğal koruma alanı ilan edilmiş olan Scatarie Adası sahilinde kıyıya vurmuş ve kaza, 20 Eylül tarihinde meydana gelmişti.

Armada Çevre ve Deniz İşletmeciliği Gemi Kurtarma ve Dış Ticaret Ltd.Şti'nin yaptığı açıklamaya göre şirket, Canada Nova Scotia Eyaletine bağlı özel bölgede Karaya oturan M/V Canadian Miner gemisinin kurtarılması için gemi sahibinden tüm yetkileri alındı. 15 Kasım 2011 tarihinde, Kanada Nova Scotia bölgesinde, eyalet yetkililerinin nezareti ve Kanada Çevre Bakanlığı Başkanlığında kurtarma komisyonu toplanmıştır. Kesim ve bertaraf işlerinin 1 Mart 2012 tarihinde başlaması planlanmakta ve geminin ikiye bölünmesine karşın tüm çevresel tedbirler alınmaktadır.

Operasyon Amerikan'nın en büyük kurtarma şirketlerinden biri olan Bennington Group & Armada Offshore joınt Venture ortaklığınca ortak finansman ve yüksek teknolji ile çevresel ve ekolojik sistemler korunarak yürüyüleceği açıklaması yapılmıştır.

Editör: TE Bilişim