ÇALTILIDERE TEKNE VE YAT ÜSSÜ OLMAYA HAZIR

 Aliağa, Çaltılıdere Mahallesi'nde bulunan 1 milyon 210 bin metrekarelik alanda, 'Tekne İmal ve Çekek Yeri' kurulması amacıyla tahsis edilen bölge, yatırımcılarını bekliyor.

Çaltılıdere Mahallesi Hacı Ahmet Koyu mevkiinde yapılan ekonomik, teknik ve finanasal değerlendirmelerin ardından İmar Planı'nda bölgenin, 'Tekne İmal ve Çekek Yeri' olarak düzenlenmesi kararı onaylandı. Planın onaylanması ile birlikte gerekli hazırlıkları yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü, bölgenin tahsis duyurusu 29290 sayılı Resmi Gazete 'de yayımladı.

MÜRACAATLAR 20 İŞ GÜNÜ İÇİNDE YAPILACAK

Yayımlanan tahsis duyurusunda, yatırım yapmak isteyen kooperatiflerin Resmi Gazete'de yapılan ilan tarihinden itibaren 20 iş günü içerisinde kapalı zarf usulüyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne başvurması gerektiği ve müracaatların süre bitiminden itibaren 10 iş günü içerisinde duyuruda belirtilen esaslar dâhilinde değerlendirileceği belirtildi.

'TESİS, ÇEVREYE DUYARLI BİR ŞEKİLDE İNŞA EDİLMELİ'

Bölgenin 'Tekne İmal ve Çekek Yeri' olarak tahsis edilmesini değerlendiren Çaltılıdere sakinleri; yapılacak olan tesisin çevreye duyarlı olarak inşa edilmesine dikkat çekerek, endişelerinin bölgede yapılacak tesisin hava kirliliği oluşturmasından başka bir şey olmadığını ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim