Calais'deki sığınmacılar

PARİS (AA) - Fransa’nın Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'de yaşayan sığınmacı sayısının son 3 haftada 2 katına çıktığı açıklandı.

Calais Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre şehirdeki kamplarda yaşayan ve İngiltere'ye geçmeye çalışan sığınmacıların sayısı son 3 hafta içinde 3 binden yaklaşık 6 bine ulaştı.

Açıklamada, sığınmacı sayının artmasının temel nedeninin İngiltere'ye geçişi sağlayan Eurotunnel'de güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesi ve böylece sığınmacıların İngiltere'ye geçememesi olduğu belirtildi.

Valiliğinin açıklamasında bazı sığınmacılarının 8 ayı aşkın süredir bölgeyi terk edemediği de bildirildi.

Calais Valisi Fabienne Buccio, Fransız basınına yaptığı açıklamada sığınmacıların bulunduğu yerlerin artık bir kamp olmaktan öte küçük bir şehre dönüştüğünü belirtti. Buccio, kente artık sadece Afrika'dan değil, Irak ve Suriye'den gelen sığınmacıların da aileleriyle birlikte bulunduğunu kaydetti.

Fransa'nın en büyük sığınmacı kampının bulunduğu kentteki koşullar sık sık sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor. Geçen hafta cuma günü Eurotunnel'de bir kişinin daha ölmesinin ardından Calais'de Temmuz ayından bu yana hayatını kaybeden sığınmacıların sayısı 16'ya çıkmıştı. 

Editör: TE Bilişim