Bureau Veritas Caretta’nın Planlı Bakım Sistemini onayladı

Caretta Yazılım tarafından üretilen Planlı Bakım yazılımı (Caretta PMS) Class NK’den sonra Bureau Veritas’tan da tip onayı aldı.

2 yıl önce tamamlanan ve bugün itibariyle aralarında, Kaptanoğlu, Akbaşoğlu, Er Denizcilik, Chemmariner ve Armona Denizcilik gibi sektörün öncü firmaları da dahil olmak üzere, toplam 18 firmada 60’ın üzerinde gemide kullanılan Caretta-PMS yazılımı, 5 yıl yürürlülükte kalacak olan Bureau Veritas Tip Onay Sertifikasını aldı. Caretta-PMS yazılımı 2008 Kasım ayında Japonya’da Class NK tarafından da aynı sertifikaya almaya hak kazanmıştı.

Özellikle Kimyasal madde taşıyan ve EXXON, SHELL, BP gibi yağ firmalarıyla çalışan gemicilik şirketleri, Planlı Bakım Yönetimi için artık bir IACS üyesi klasın Tip Onay Sertifikasına sahip yazılımları kullanmak mecburiyetinde olduklarını iyice hissetmeye başladılar. Class NK’nin yanısıra Bureau Veritas tarafından Türkiye’de Tip Onay Sertifikasına sahip tek yazılım olma özelliğini koruyan Caretta-PMS, gemicilik firmalarının denetlemelerden başarılı bir şekilde çıkmalarına destek sağlamaktadır.

Caretta Yazılım Genel Müdürü Baran ERTAŞ konuyla ilgili olarak görüşlerini; “Tip Onay Sertifikalarının alınma süreci gerçekten uzun ve zor, fakat bu süreç içerisinde Planlı Bakım yazılımımız ile ilgili yapılan yönlendirmeler, hem bizlerin sürece hakimiyetini arttırdı hem de iş süreçlerinin daha kontrollü yönetilebilmesi konusunda yazılımımızı geliştirmemizi sağladı. Bu eklentiler sayesinde, Caretta-PMS’i kullanan şirketler gerçekte gemilerde sistemin nasıl yürütüldüğünü daha kolay görebilecekleri ve gerekli önlemleri önceden alabilecekleri bir platforma kavuşacaklar.” şeklinde bildirdi.

Caretta-PMS yazılımının gelişimi ve bugün geldiği nokta ile ilgi olarak ta “Caretta-PMS yazılımı, bugün itibariyle içinde Planlı Bakım , Sertifika Yönetimi, Stok Yönetimi, Sefer Tahmini ve Performansı, Personel Yönetimi, Uygunsuzluk Yönetimi ve ISM Formlarının Yönetimi modüllerini barındıran tamamen Türk üretimi bir denizcilik yazılımıdır” şeklinde görüşlerini sürdüren Baran Ertaş, sözlerini “Caretta-PMS’i diğer yazılımlardan ayıran en büyük özelliklerinden bir tanesi de, Microsoft tarafından Amerika’da yazılım platform testlerine tabi tutulmuş ve bu testleri başarıyla geçmiş olmasıdır. Bunun sonucunda da Microsoft tarafından Microsoft Windows uyumlu yazılımlar listesine eklenmiştir ki, bu da Caretta-PMS’in teknolojik yeterlilik olarakta kendisini ispatladığının bir belgesidir. ” şeklinde tamamladı.

Editör: TE Bilişim