Uluslararası deniz taşımacılığı alanındaki etkinliğini yeni açacağı hatlarla güçlendirmeyi hedefleyen 2K Denizcilik, yeni rotalarından ilkini Afrika kıtası olarak belirledi.

Türkiye’nin uluslararası deniz taşımacılığı alanında faaliyet gösteren şirketlerinden 2K Denizcilik, yurt dışında yeni hatlar açmak için kolları sıvadı. Acente hizmetleri, gemi kiralama, ağır yük proje taşımacılığı hizmetleri sunan şirket, ilk olarak Batı Afrika’ya hat açmayı planlıyor. 2K Denizcilik Satış ve Pazarlama Müdürü Tülin Doğan, “2K Denizcilik olarak 2012 yılında uluslararası etkinliğimizi artırmaya odaklandık. Yeni açacağımız ek hatlarla uluslararası pazarda bilinirliğimizi artıracağız. Bu kapsamda ilk açacağımız hat da Batı Afrika’ya olacak” diye konuştu. Müşterilerine kombine taşımacılık hizmeti de sunduklarını belirten Doğan, “Ana hedefimiz müşterilerimize rekabet avantajı yaratmak” dedi.

‘Hazar Denizi taşımalarında iddialıyız’

2K Denizcilik’in özellikle Volgo-Don kanalı aracılığıyla Marmara limanlarından Hazar Denizi limanlarına proje ve genel kargo taşımacılığında iddialı bir tutum sergilediğini belirten Doğan, Rusya’ya da deniz taşımacılık hizmeti sunduklarını söyledi. Doğan, “2K Denizcilik olarak 2011 yılında uluslararası, hatta kıtalar arası büyük hacimli proje, ağır ve dökme yük taşımalarında başarılı projelere imza attık. Bu başarılı performansımızı bu yıl da artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Deniz inşaat sektörüne giriş yaptı
 
Marmaray tüp geçit projesinde, tüpleri deniz dibine yerleştiren ‘Ecem Sultan’ platformunu satın aldıklarını hatırlatan Doğan, deniz inşaat sektöründe de faaliyete başlayan firmanın, Ecem Sultan özel proje dubasınının yanı sıra bünyesine birer adet römorkör, dalgıç dubası, duba ve servis motoru kattığını aktardı.
Editör: TE Bilişim