Bursanın yeni armatörü Özüaydın

2005 yılında başlattığı kalite yolculuğundaki çıtasını yükselterek TS EN 9001/2008 kalite sistem standardı belgesini bünyesine katan Özüaydın A.Ş., Bursanın yeni armatörü oldu.

Vİnç, ağır nakliye ve liman hizmetleri sektöründe 25 yıldır başarılı bir şekilde hizmet veren Özüaydın Vinç İşletmeciliği Gemi Acenteciliği ve Liman Hizmetleri A.Ş., bu sektörlerdeki kalitesini ve deneyimlerini yabancısı olmadığı deniz taşımacılığı hizmetlerine taşıma kararının ardından ilk yatırımını gerçekleştirdi.

1985 yılında Bursada Özüaydın Kurtarmacılık A.Ş. olarak kurulan firmalarının daha sonra yapmış olduğu büyük çaplı vinç yatırımlarıyla mobil vinç ve liman vinçleri konusunda sektörün öncüleri arasına girdiğini anımsatan Özüaydın A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın,

“Kuruluşundan bugüne kadar başarı yolculuğunu hız kesmeden devam ettiren Özüaydın; vinç, inşaat-altyapı, ağır nakliyat ve lojistik alanındaki atılımlarını devam ettirirken bir taraftan da diğer sektörlere de emin adımlarla giriş yapmaktadır” dedi.

Uzun süredir planlamasını yaptıkları ve çalışmalarını yürüttükleri denizcilik sektöründe ilk gemi yatırımını 4000 DWT yük taşıma kapasitesine sahip olan bir gemi ile gerçekleştirdiklerini belirten Mehmet Aydın, bu yatırımın denizcilik sektöründe büyüyeceklerinin bir sinyali olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

İlk gemi yatırımının Özüaydın ailesinin bir parçası olarak gerçekleştiğini vurgulayan Mehmet Aydın, “Gemimiz, Karadeniz-Marmara-Ege sularında kuru yük taşımacılığına başlamıştır. Ayrıca 2011 yılının ikinci yarısında filosuna 10.000 DWT civarında tonajlara sahip yeni gemiler katmak için çalışmalara şimdiden başladık” dedi.

 

Editör: TE Bilişim