Bursa-Bodrum Deniz Uçağı Seferi Başladı

Bursa’dan havalanan ve 8 kişiyi taşıyan amfibik tipi uçak, Bodrum Yalıkavak sahiline indi.

Şirket, haftanın 4 günü İstanbul ve Bursa’dan Bodrum’a uçuş gerçekleştirecek. Bursa-Bodrum arası deniz uçağı seferleri başladı. Özel bir şirket tarafından başlatılan seferler kapsamında Bursa’dan kalkan TC- KEU kanat numaralı amfibik tipi 8 kişilik uçak, Bodrum’un Yalıkavak açıklarına indi.

Gazetecilerin bulunduğu uçak, Bursa’dan yaklaşık 1 saat 30 dakikada ilçeye geldi. Uçak yanaşmadan önce ekiplerce halk plajı olarak kullanılan alanda iskele yapımı çalışması başlatıldı.

Uçağın geliş saatine kadar devam eden çalışma sırasında bölgeye Bodrum Belediyesine bağlı zabıta ekipleri gelerek iskele yapımının izinli olup olmadığı konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Bodrum’a ilk sefer

Çalışmalar sürerken uçak alana iniş yaptı. Uçak, tam olarak tamamlanmaması nedeniyle iskeleye 15 dakika gecikmeli yanaştı. Firmanın ticari işletmeler müdürü Nihat Cenkci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum’a ilk seferlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. İstanbul ve Bursa’dan Bodrum’a geldiklerini anlatan Cenkci, “Basın turumuzu yaptık. Yarından itibaren esas uçuşlarımıza başlayacağız. Haftanın 4 günü İstanbul ve Bursa’dan Bodrum Yalıkavak’a uçuş yapacağız. Güzel bir yolculuk geçirdik, 1 saat 30 dakikada Bodrum’a ulaştık” dedi.

Uçağın pilotu Ateş Hanibu ise iskelede yaşanan sıkıntıyla ilgili sorular üzerine soruya, ilk seferlerde bu tür sorunların yaşanabileceğini kaydetti. Bir iki defa deneme seferi yapacaklarını bildiren Hanibu, yer uygun değilse başka bir alan seçebileceklerini ifade etti. 8 yolcu kapasiteli Uçağın 8 yolcu kapasiteli olduğunu anlatan Hanibu, “Uçak hem karaya hem de denize inebiliyor.İstanbul Haliç’ten, Bursa’dan seferler düzenliyoruz” diye konuştu.

Hanibu, bölgenin halk plajı olarak kullanıldığını öğrenmesi üzerinde, “Eğer halk plajı ise halkı rahatsız etmemiz uygun olmayacak. İnmek için muhtemelen daha uygun bir yer bulacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan uçak biletinin kişi başı 250 ile 500 lira arasında değiştiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim