Bursa Büyükşehir Belediyesi 2 deniz uçağı daha alıyor
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa ile İstanbul arasındaki ulaşımı sadece 18 dakikaya indiren deniz uçağına yönelik yatırımlarına hız verdi.

Belediye, ulaşım şirketi BURULAŞ'a iki yeni deniz uçağı daha alıyor. BUDO ve SeaBird yatırımlarıyla dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2 yeni deniz uçağını yılbaşından sonra hizmete sokuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, SeaBird hizmetine dahil edilecek 2 deniz uçağı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Hava Yolları'nın uçuşlara başlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Altepe, belediye iştiraklerinden BURULAŞ şirketi bünyesinde bulunan ve Bursa'yla İstanbul arasında tarifeli uçuşlar gerçekleştiren SeaBird hizmetine 2 yeni deniz uçağı takviyesinin daha yapılacağını duyurdu.
 
İstanbul ile Bursa arasında deniz ulaşımını sağlayan ve BURULAŞ bünyesinde bulunan BUDO'yla bugüne kadar 420 bin yolcu taşıdıklarını, yine İstanbul'la Bursa arasında havadan ulaşım sağlayan deniz uçaklarıyla da 8 binin üzerinde yolcuya hizmet verdiklerini belirten Başkan Altepe, "İnşallah yılbaşından sonra 2 yeni deniz uçağı daha hizmete dahil oluyor. Şu anda mevcut uçak sayımız bir. Gelecek olanlarla birlikte uçak sayımız 3'e çıkıyor.Gelecek deniz uçakları klimalı ve lüks kategoride yer almaktadır." dedi.

BURSA HAVA YOLLARI'NDA UÇUŞLAR KISA ZAMANDA BAŞLAYACAK

Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Hava Yolları şirketiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuyla ilgili çalışmalarda sona yaklaştıklarını bildirdi.
 
Şu anda uçak firmalarıyla görüşmeleri sürdürdüklerini, kısa zamanda sonuç almayı umduklarını kaydeden Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak hava yolu şirketimizi kurduk. İnşallah Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası da bu şirkete ortak olacak. Çok kısa bir zaman sonra uçuşları başlatacağız." diye konuştu. Başkan Altepe, kurulacak şirketin piyasa kurallarına tabi olduğunu belirterek, Bursalılara şimdiden kendi firmalarına sahip çıkma çağrısında bulundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısında, İl Özel İdaresi tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Bursalıların 200 yıllık buluşma mekanı Mahfel'in belediye iştiraklerinden BURFAŞ'a tahsisi de yapıldı. CİHAN
Editör: TE Bilişim