Gemi faaliyetlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarının azaltılmasını desteklemek için amonyağın geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi için denizcilik endüstrisinde verilen çabalara bir yenisi eklendi. Klas kuruluşu Bureau Veritas Ammonia-Prepared adı altında yakıt olarak amonyak için kapsamlı yönergeler içeren bir notasyon yayınladı.

Ana esasların geliştirilmesi atılan kritik bir adımdır!

Bureau Veritas'a (BV) göre, notasyonun ve ana esasların geliştirilmesi, gemi yakıtı olarak amonyak geliştirmek için çalışmaların sürdüğü endüstri genelinde atılan kritik bir adımdır. Şirket, çalışmaların, sıfır karbonlu bir geleceğe yönelik yürütülen faaliyetleri ilerletmek için gemi sahiplerinin, gemi inşa şirketlerinin, tasarımcıların, tersanelerin ve kiracı tarafların amonyak kullanımlarını geliştirmelerini desteklemeye yönelik olduğunu belirtiyor.

Karbon azaltımında kilit yakıt!

Bureau Veritas Teknik Operasyon Sorumlusu Kıdemli Başkan Yardımcısı Laurent Leblanc; "Amonyak, IMO'nun 2030 ve 2050 GHG ve karbon azaltma hedeflerine giden yolda kilit bir yakıt olarak görülüyor. Bu nedenle amonyak yakıtının güvenli gelişimini ilerletmek için çalışıyoruz ve şu anda amonyak risklerini değerlendirmek için ortak endüstri projelerinde yer alıyoruz. Bu yeni notasyonların yayınlanması, gemi sahiplerinin, tasarımcıların, tersanelerin ve gemi kiralayıcılarının sürdürülebilirlik yolculuklarında ilerleme kaydetmelerine yardımcı olacak önemli bir adımdır.'' ifadelerini kullandı.

BV’nin Ammonia-Prepared notasyonu, yeni inşa gemilerde yakıt olarak amonyak kullanımının yanısıra bir geminin daha sonra yakıt olarak amonyak kullanmak üzere dönüştürülmesini onaylamak üzere hazırlandı. Buna göre düzenlemeler, gelecekteki amonyak yakıt tanklarını, yakıt işleme ekipmanlarını ve amonyak işleme tesislerini de kapsayarak yapısal bileşenleri içinde bulunduruyor. Notasyon aynı zamanda gemilerin LNG veya çoklu yakıtlardan amonyağa dönüştürülmesine yönelik özel gereksinimleri de kapsıyor.

Bureau Veritas, kısa bir süre önce, zar MARK III tanklarında amonyak muhafazası ile ilgili olarak GTT'ye  Ammonia-Prepared prensip onayı verdi.

Mevcut notasyonun, yakıt olarak amonyakla ilgili tam bir düzenlemenin başlangıcı olduğu belirtiliyor. BV, sürecin bir sonraki adımının öncelikle depolama tanklarında, yakıt boru sistemlerinde ve yakıt ikmal sırasında amonyak yönetiminin güvenlik yönleriyle ilgili olacağını açıkladı.

Editör: TE Bilişim