Bulgaristan, kaçırılan gemi için yardım istedi

Somalili korsanlar tarafından dün el konulan Panama bandıralı "Malaspina Castle" adlı kuru yük gemisinde rehin alınan 16 Bulgar denizcinin kurtarılması için Bulgaristan yardım bekliyor. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un, kaçırılan gemi için ABD Başkanı Barack Obama ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'dan yardım talebinde bulunduğu bildirildi.

Sofya- Bulgar basınında yer alan haberlere göre, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, İstanbul'daki ikili temasları kapsamında, ABD Başkanı Baracak Obama ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile görüşmelerinde Bulgar rehinelerin kurtarılması için yardım istedi.

Focus haber ajansı, Obama ve Zapatero'nun olayın çözümlenmesi için yardıma hazır olduklarını söylediklerini belirtti. Haberde, Obama ve Zapatero'nun kendi ülkelerindeki ilgili makamlara bu konuda gerekli talimatları verdikleri de ifade edildi.

Bulgaristan Denizcilik İşletmesi Genel Müdürü Nikolay Apostolov, rehin alınan Bulgarların kimliklerinin henüz tespit edilemediğini belirterek, "Kurtarma çalışmalarında ülkemiz tek başına hiçbir şey yapamaz. Korsanlarla pazarlık yapacak konumda değiliz" diye konuştu.

"Malaspina Castle" adlı Panama bandıralı kuru yük gemisi dün Aden körfezinde Somalili korsanlar tarafından kaçırıldı. Korsanların el koyduğu gemide, 16'sı Bulgar diğerleri Rus, Ukraynalı ve Filipinli olmak zere toplam 24 kişilik mürettebat bulunuyor.(aa)

Editör: TE Bilişim