Ulaştırma Bakanlığı tarafından bildirildiği üzere korumalı alan olan "Yaylata" mevkii yakınında karaya oturan "Vera Su" gemisinde yük boşaltma operasyonu başladı. Opeasyoun 3-4 gün sürmesi bekleniyor. Hava şartlarının elverişli olacağı zaman aralığı kısa olduğu için gemi boşaltma çalışmaları, gece gündüz yürütülecek.

Karaya oturan geminin makine bölümüne su bastığı için gemiye bağlanan mavna ambarın açılıp kapatılmasını ve bütün yönetimini kontrol edecek.

Sıvılaştırılmış karbamit, Avrupa Deniz Güvenliği Ajansı tarafından temin edilen üç mavnaya pompalanacak ve "GALAXY ECO" adlı tankere aktarılacak.

İstanbul merkezli Kamer Marine Denizcilik'e ait VERA SU isimli genel kargo gemisi, 20 Eylül günü Ukrayna Yuzhniy'den Varna'ya seyrettiği esnada, Bulgaristan sahilinde Ulusal Arkeoloji Koruma Alanı “Yailata” yakınlarında karaya oturmuştu. Geminin gövdesinde ağır hasar meydana geldiği ve herhangi bir sızıntı bildirilmediği paylaşılan detaylar arasındayken 1989 inşa Panama bayraklı Gemide Türk ve Azeri mürettebat mürettebatı bulunduğu belirtilmişti.

Editör: TE Bilişim