Giresun Üniversitesi bünyesinde Denizcilik önlisans ve lisans bölümlerinin hayata geçirilmesi konusuyla bizzat ilgilenen Rektör Aygün Attar, konuyu gündeme taşıyan gazetemiz Yazı İşleri
Müdürü Zafer Çamaltı ve İstanbul dan gelen Denizci İşadamı Mahmut Aydın'ı makamında kabul etti.  

Giresun Üniversitesi bünyesinde Denizcilik önlisans ve lisans bölümlerinin hayata geçirilmesi konusuyla bizzat ilgilenen Rektör Aygün Attar, konuyu gündeme taşıyan  Giresun Meydan Gazetesi'nin Müdürü Zafer Çamaltı ve İstanbul dan gelen Denizci İşadamı Mahmut Aydın'ı makamında kabul etti.  

Rektör Attar, gerekli çalışmaların hızla başlatıldığını ve Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde kurulu bulunan Denizcilik ön lisans programlarının en kısa zamanda hayata geçirileceğinin ve Bulancak’ın Denizcilik eğitiminde bir üs olacağının müjdesini de verdi.

Ziyarette konuşan Rektör Attar, “Giresun Üniversitesinin gerek kuruluşu aşamasında gerekse gelişimi için büyük çabalar gösteren ve destek veren Giresun yerel basınına büyük değer veriyor ve önemsiyorum. Benim göreve atanmamdan sonra da her adımımızı yakından takip ederek kamuoyuna ulaştıran yerel basınımızın bu tür haberlerini dikkate almamam söz konusu olamazdı.

“Duyarsız kalamazdım”

Gazete Bulancak’ın Sahibi ve Başyazarı Sayın Zafer Çamaltı’nın haberi ile Giresun’da Denizcilik eğitiminin hayata geçmesi için çok önemli bir alt yapı olarak kurulan 3 adet Denizcilik Lisesinin kuruluşunda da çok fazla emeği ve katkısı bulunan, çok değerli Denizci – İşadamı Sayın Mahmut Aydın Beyefendi’nin önerisi ve mesajına da duyarsız kalamazdım.

Onlar bu haber ve önerilerini Üniversitemiz, Giresun ve üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz için çok önemli olan Denizcilik sektörüne katkıda bulunmak için getirdiler.

“Bulancak Denizcilik eğitiminde üs olacak”

Ülkemizde, deniz olmayan yerlerde bile denizcilikle ilgili bölümleri bulunan Üniversiteler mevcutken deniz kenarında bulunan ve hazır altyapıya sahip Giresun’da bu bölümlerin olmaması düşünülemezdi. BUBYO bünyesinde kurulu bulunan Denizcilikle ilgili programlarımızı kısa süre
içinde hayata geçrecek ve Bulancak’ı, denizcilik eğitiminde bir üs konumuna getireceğiz.

“Bu başarıda payınız büyük”

Haber üzerine konuyla hemen ve bizzat ilgilendim. 5 yıldır GÜ’de görevde bulunduğum ve kuruluş-larından bilgim olan bu programların, öğretim görevlisi sıkıntısından dolayı hayata geçirilemediğini gördüm. Üniversitelerde bir bölümün öğrenci alabilmesi ve eğitime başlayabilmesi için 3 tane öğretim görevlisine ihtiyaç bulunmaktadır. Daha önce bir kez ilana çıkılmış ve yeterli başvuru olmadığı için bu bölümler hayata geçememiş. Şimdi tekrar ilana çıkacağız ve bu bölümleri kısa sürede hayata geçirmeyi başaracağız ve bu başarıda sizin de payınız büyük olacak” diye konuştu.

Güverte ve Makine bölümleri için ilana çıkılacak

Ziyaret esnasında Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde kurulu bulunan Denizcilik Yüksekokulunda Güverte ve Makine bölümleri için öğretim elemanı alımı ilanına çıkılması konusunda talimat veren Rektör Attar, öğretim elemanı bulunması konusunda Mahmut Aydın’dan da
yardım isteyerek, “Sizde bu konuda çaba gösterin ki bir an önce bu sıkıntıyı birlikte aşalım.” dedi.

Aydın: “Rektör Attar Giresun için büyük bir şans ve değer”

Konuyla ilgili Rektör Attar’la görüşmek üzere İstanbul’dan gelen İşadamı Aydın ise, Rektör Attar’ın yakın ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Rektörümüz Aygün Attar Hanımefendi, Gazete Bulancak aracılığı ile getirdiğimiz önerimize hızla cevap vermiş ve bizzat ilgilenerek sonuca gitmek için gerekli çalışmaları başlatmıştır.

Özellikle konuya hakim olması ve titiz yaklaşımı son derece memnuniyet vericidir. Onun bu özellikleri bir kez daha Giresun ve GÜ için ne kadar büyük bir şans olduğunun ve çok doğru bir atama olduğunun göstergesidir.

Bir kez daha görevinin hayırlı olmasını diliyor ve GÜ bünyesinde hayata geçecek Denizcilik programlarında üstümüze ne düşüyorsa yerine getirmekten mutluluk ve onur duyacağımı belirterek kendisine içten şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim