TBMM'de kutlamalar çerçevesinde ilk tören, saat 09.00'da TBMM Atatürk Anıtı'nda yapılacak. Anıt önünde yapılacak törenin ardından saat 09.15'te Anıtkabir'de başlayacak törende TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak. TBMM Başkanı Çiçek, Birinci Meclis'te saat 10.00'da yapılacak törenin ardından saat 11.30'da, Meclis'te kutlamaları kabul edecek.

Meclis Genel Kurulu, 23 Nisan Salı günü TBMM'nin kuruluşunun 93. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanması, günün anlam ve öneminin belirtilmesi amacıyla özel gündemle saat 14.00'te toplanacak. Genel Kurul'da siyasi parti grup başkanlarına 10'ar dakika süreyle söz verilecek ve bu birleşimde başka konular görüşülmeyecek. TBMM Başkanı Çiçek, saat 11.30'da TBMM Tören Salonu'nda kutlamaları kabul edecek. Çiçek, saat 17.00'de makamında çocukları kabul edecek. Meclis Başkanı, saat 19.00'da da resepsiyon verecek.

Ankara'da kutlamalar, saat 10.15'te Ulus'taki anıta çelenk konulmasıyla başlayacak. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın da katılacağı kutlamalar kapsamında saat 10.30'da Ankara Spor Salonu'nda ve saat 12.45'te Gençlik Parkı'nda gösteriler düzenlenecek.

Editör: TE Bilişim