Buğday yüklü gemiye limana yanaşma izni çıktı

Afrika'da açlık çeken insanlara yardım için götürülürken borcundan dolayı İstanbul'da BM'ye ait 22 bin ton buğdayla 10 aydır rehin tutulan Mirach adlı Panama bandıralı geminin yükünün, en geç bir ay içinde Haydarpaşa Limanı'nda boşaltılması için karar çıktı.

Daha önce draftının (gemin su altındaki taban derinliği: 10.41 metre) yüksek olması nedeniyle Haydarpaşa limanını tehlikeye düşüreceği gerekçesiyle yanaşmasına izin verilmeyen gemi için önceki gün toplanan yetkililer, bu kez herhangi bir sakınca olmadığına ilişkin (maksimum draftı 9.50) görüş belirtti.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıdan Ahırkapı açıklarında demirli 16 bin 712 grostonluk Panama bayraklı 'Mirach' adlı gemi ile içindeki tonlarca buğdayın, Bahama bayraklı adlı gemiye aktarılması için Haydarpaşa Limanı'nda limbo (boşaltma) yapılması kararı çıktı. Limana yanaşacak geminin, boşaltma, gümrük, maliye ve sigorta işlemleri dahil tüm masrafları Birleşmiş Milletler tarafından karşılanacak.

Editör: TE Bilişim