2 Yılda 2 Milyon Yolcu

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'yla İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla kurulan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), ikinci yaş gününde 2 milyonu aşkın yolcu sayısına ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yla İstanbul arasındaki ulaşımı rahatlatmak amacıyla hizmete aldığı BUDO, aylık yaklaşık 100 bin kişiye eşdeğer müşteri oranıyla pazardaki yerini sağlamlaştırdı. Geride kalan iki yılda deniz ulaşımının önemli bir markası haline gelen BUDO'da yolculu seferlere başlamanın ikinci yılı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Hem Mudanya hem de İstanbul Kabataş'taki yolcu terminal binaları yeşil beyaz balonlarla süslenirken, yolculara ise gemi şeklinde kurabiyeler dağıtıldı. BUDO'nun 2 yıllık faaliyetleri hakkında bilgiler veren ve gelinen son noktayı değerlendiren BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, 24 Ocak 2013'te yolculu seferlere başlayan BUDO'nun şu anda 5 deniz otobüsüyle hizmet verdiğini söyledi. Seferlerin her gün kesintisiz devam ettiğini, Bursa-İstanbul arasında pazartesi ve perşembe günleri arası 56, cuma ve pazar günleri 18 ve cumartesi günleri 14 sefer düzenlendiğini belirten Fidansoy, haftada toplam 102 tur yaptıklarım vurguladı.

Bursa Mudanya üe İstanbul Kabataş arasında çalıştıklarım, Bursa'dan 09. 00, İstanbul'dan da 15.00 seferlerinin Armutlu'ya uğradığım vurgulayan Fidansoy, "BUDO'da kurulduğumuz günden bu yana 2 milyon yolcu taşıdık. Yolcu ve gemi sayımızı artırarak, kaliteli hizmetten ödün vermeden yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi. Sefer saatlerinin özel günler, bayramlar ve yaz mevsimlerinde artış gösterdiğini söyleyen Genel Müdür Fidansoy, yaz ayİarmda ErdekMarmara Adası-Avşa -Tekirdağ seferlerinin yeniden yapılacağım da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim