Bu Yatın Haftalık Kirası Bir Daire Parası

Marmaris'teki yat fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulan "Meya Meya" adlı lüks motor yat, bir daire fiyatını bulan bir haftalık kiralama bedeliyle dikkat çekiyor.

Marmaris'teki yat fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulan "Meya Meya" isimli lüks motor yatla bir hafta tatil yapmak isteyenlerin, 90 bin euro ödemesi gerekiyor. İlçede 34'üncüsü düzenlenen "Marmaris Yacht Charter Show" fuarında çok sayıda gulet ve motor yat tanıtıldı. Büyüklüğü ve barındırdıkları lüksle "Meya Meya" ile "Getaway" en fazla dikkat çeken yatlar arasında yer aldı.

Tuzla Tersanesi'nde 2010 yılında yapılan ve Marmaris Limanı'na kayıtlı olan Keyman Adaları bayraklı "Meya Meya", fuarda çok sayıda misafir ağırladı. Yatın bir haftalık kiralama bedeli ile bir daire satın alınabileceğini öğrenen vatandaşlar, şaşkınlık yaşadı.

Bu yatın haftalık kirası bir daire parası

Değeri 6 milyon, haftalık kirası 90 bin euro

Yatın ikinci kaptanı Necmi Domruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Meya Meya"nın hem charter hem de özel olarak hizmet verdiğini söyledi. Genelde Türkiye'nin Ege kıyıları ve Yunan adalarına turlar yaptıklarını belirten Domruk, "Boşta kaldığımız zamanlarda da patronumuz istediği yerlerde kullanıyor. Müşterilerimiz genelde Avrupa ve Amerika'dan geliyor. Yaklaşık 6 milyon euro değerinde olan yatımızın haftalık kirası ise 90 bin euro" dedi.

Bu yatın haftalık kirası bir daire parası

İçi lüks bir rezidans gibi konforlu donatılmış

"Meya Meya"da ayrıca yemek ve oturma salonu, güneşlenme terası gibi alanlar ile jakuzi de bulunuyor. Yatın bünyesinde sürek teknesi ve su sporu araçları yer alıyor. Okyanuslardaki uzun yolculuklarda çok rahat ve sorunsuz yol alabilecek şekilde imal edilen yatın hızı saatte 25 deniz miline ulaşabiliyor. Getaway"in günlük kirası 4 bin avro Fuarda ilgi odağı olan bir diğer yat ise yine Türkiye'de imal edilen Göcek Limanı'na kayıtlı ahşap gulet "Getaway" oldu. Tekne kaptanı Adem Türk, 2009 yılında denize indirilen yatın 31 metre uzunluğunda, yaklaşık 8 metre genişliğinde olduğunu kaydetti. Türk, "Getaway"in günlük kirasının 4 bin euroyu bulduğu ifade etti.

Bu yatın haftalık kirası bir daire parası

Bu yatın haftalık kirası bir daire parası

Bu yatın haftalık kirası bir daire parası

 

Editör: TE Bilişim