İstanbul Boat Show 31'inci yılını kutlarken, fuarda 280 tekne birbiriyle yarışıyor; hem fiyatlarıyla, hem ihtişamlarıyla... En pahalı tekne 8 milyon 250 bin euro ile 'Dream On' olurken, içinde hamamı bile olan tekne 'Golden Touch' göz kamaştırıyor.

American Express ana sponsorluğunda NTSR Fuarcılık tarafından düzenlenen ve bu yıl 31'inci yılını kutlayan Uluslararası İstanbul Boat Show, dün kapılarını açtı. 7 Ekim'e kadar Marinturk İstanbul City Port-Pendik'te ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuar, yerli ve yabancı tersanelerin yeni modelleriyle göz kamaştırdığı bir etkinlik olacak. Zira bu kez çok sayıda Avrupalı tersane yeni ürünlerini ilk kez görücüye çıkaracak. Fuarda bu yıl yelkenli, sürat tekneleri, mega yat, motor yatların dışında son yılların gözdesi katamaranlar da öne çıkıyor. Büyüklükleri 4-50 metre arasında değişen 280 tekne tasarımının sergileneceği İstanbul Boat Show'u 80 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 
 
İstanbul Boat Show'da bu yıl katılımcı yelpazesi oldukça geniş. Avrupa'nın en büyük yat üreticilerinin yanı sıra onlarla yarışan Türk tersaneleri de 'Biz de varız' diyecek. Fuarda farklı kategorilerde 280 tekne olunca haliyle aralarından bazıları ön plana çıkıyor. En yeniler, en çevreci,  tabii en gösterişli ve pahalılar...
 
İşte fuarın en pahalı tekneleri...

Dünya Yatçılık'ın rüyası: Dream On
 
Dünya Yachts'ın 38,12 metrelik yatı Dream On, İstanbul Boatshow'da sergilenen en lüks mega yatlardan biri. Genişliği 8.70 metre olan teknede, biri ana olmak üzere toplam 4 kamara mevcut. Teknenin dış tasarımı Soyaslan Design, iç tasarımı ise Bannenberg Design imzası taşıyor. Her biri 2 bin beygirlik iki motor yerleştirilen teknenin seyir hızı 14, en yüksek hızı 17 knot.

Merlin, zarif ve ferah
 
36,071 metre uzunluğunda ki mega yelkenli Merlin 100, yelkenlinin deniz keyfini, mega özelliklerle birleştirerek kusursuzlaştırıyor. Zarif ve ferah tasarımlı tekne, akıcı eğrilerin verdiği 360 derece görüş ve ferahlık sağlayan yeni nesil dizaynlar arasında yer alıyor. Güçlü makinesinin yanı sıra kusursuz yelken performansıyla da yenilik sunuyor. Renkli ve göz alıcı yelkenleri de var... Merlin 100, iç dekorasyonunda da rahatlık ve kusursuzluğu yansıtıyor. 8+1 yolcu 4 lüks kamarada konaklayabiliyor. Ayrıca 4+1 mürettebat içinde 3 kamara bulunuyor.

Sunseeker Türkiye'de üretildi
 
28,15 metre uzunluğunda ki 6,50 metre enindeki mega yatta, 8+4 kişi için 4+2 kamara bulunuyor. Maksimum hızı 29 knots, seyir hızı 23 knots. Ultra modern malzemelerin kullanımı ile tasarımda yeni zirvelere ulaşan bu olağanüstü motor yat, tüm yaşam alanını etkin şekilde kullanmış. Tamamı cam ile çevrili geniş salonu, yat kullanıcısının ihtiyaçlarına cevap veren kamaralar ve olağanüstü performans bu motor yatı anlatıyor.

Türk hamamlı tekne
 
Golden Touch Adı gibi her noktası özenle yapılan teknede konfor adına ne arıyorsanız var. Örneğin buhar banyosu, sauna ve Türk hamamı... Golden Touch'ın boyu 28, eni ise 7 metre. 1 master + 2 misafir kamarası var. Toplam 6 yolcu kapasiteli bu yatın, tüm kabinlerinin içinde banyo var. Master kabinde sauna mevcut. Ayrıca 2 personel kamarası bulunuyor.

Konuksever yelkenli Cobra
 
46 metre uzunluğundaki mega yelkenli Cobra MS Infinity, iç ve dış yaşam bölümlerinin genişliği ve farklı tasarımıyla öne çıkıyor. Haziran ayında Monaco'da görücüye çıkan tekne, özellikle çok sayıda konuğu aynı anda ağırlaması ve etkili iç dekoruyla dikkatleri üzerine çekiyor. Güvertede ferah alanlar, konforlu salon ve kamaralar yelkenliyi yaşanabilir kılıyor. Infinity'nin salonuna 6 metrelik elektrikli kayar cam kapıdan giriliyor. 80 metrelik salonda geniş oturma grubu, asansörle gizlenmiş televizyon, sinema ses sistemi, güverteyle birleşen 12 kişilik yemek masası sığdırılmış.
Editör: TE Bilişim