Cennetin Gökova körfezine açılan penceresi, doğanın en ihtişamlı ve en cömert yaratıldığı yer, mitolojik tanrı ve tanrıçaların huzur bulduğu, insanoğlunun vahşetinden kurtulmay başarabilmiş dinginliğin ve mutluluğun merkezi Karacasöğüt.
 
Denizin hemen kıyısından başlayan makilikler, defneler, zakkumlar ve çam ağaçları ile birlikte kusursuz bir doğa görüntüsü sergileyen Karcasöğüt, Mavi turun vazgeçilmez uğrak yerlerinden birisidir. Teknede yemeğinizi yerken denizden gelen davetsiz misafirlerininiz tabağınızdakilere ortak olabilir. Bunlar oranın yaygaracı, sevimli kazları ve ördekleridir. Mutlaka sizin de gönlünüze girip bir kaç lokmanızı alacaklardır.
 
Böylesine mükemmel bir doğa köşesini görmek için yerli ve yabancı turistler hiç şüphesiz buraya gelecektir. Bu da çoğunlukla
denizden olmaktadır. Gerek kendi teknesiyle ve gerekse de mavi tur tekneleriyle gelen yerli ve yabancı turistler ne yazıktır ki iskele sorunu ile karşılaşmaktadırlar. Muhtarlığın kendi olanaklarıyla yaptırdığı ahşap iskele teknik  ve kapasite olarak ihtiyaca cevap verememektedir.
 
Elektrik panolarının modernize edilmesi ve iskelenin yeniden turizme uygun şartlarda düzenlenerek yapılması gerekmektedir. Çünkü, sezonda buraya her gün ortalama olarak 10 - 12 mavi tur teknesi gelmektedir. Bu 130 turist ve 40 personel anlamına gelir. Ayda ise 4 bin turist demektir.
 
Mavi yolculuk için vazgeçilmez bir koy olan Karacasöğüt'te bulunan iskelenin zaman kaybedilmeden yeniden düzenlenmesinde turizmin geleceği açısından yarar görüyorum. Yetkililere duyurulur.

Editör: TE Bilişim