Ibero Kruvaziyer firmasına ait, Portekiz bayraklı Grand Mistral isimli, lüks kruvaziyer gemi bugün Marmaris Limanı’na ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Grand Mistral gemisi, sabah saat 10:00’da, gemide bulunan 1,183 yolcu ve 564 mürettebatı ile Marmaris Limanı’na yanaştı. 48,200 gros ton ve 216,48 metre uzunluğundaki gemi, çoğunlukla Fransız uyruklu turistlerden oluşuyor.

Geminin ilk ziyareti olması nedeniyle, Grand Mistral gemi yolcuları renkli karanfiller ve çocuk folklor ekibi tarafından karşılandı. Türk lokumu ve lokma ikram edilen yolcular, folklor ekibini ilgiyle seyrettiler. Havanın da güzel olması yolcuların yüzlerini güldürdü ve çocuk folklor ekibi ile bol bol fotoğraf çektirdi. Bununla beraber, gemi yolcularına kartpostal, magnet, kitap ayracı ve nazar boncuğu gibi çeşitli hediyeler de verildi. Grand Mistral gemisinin bu ilk gelişini kutlamak adına Marmaris Liman İşletmesi tarafından kaptana üzerinde kanyon figürü olan çinili plaket armağan edildi.

Gemi yolcularının büyük bir çoğunluğu Marmaris’i gezmek ve alışveriş yapmak için çarşıya giderken, bir kısım yolcular da farklı turlara çıktı. Gemi akşam üstü saat 18:00’de Marmaris Limanı’ndan ayrıldı.

Grand Mistral gemisi ile beraber bugün Marmaris Limanı’na Costa Pacifica gemisi de rutin seferini gerçeklerştirdi.

Costa Pacifica bugün 3,535 yolcusu ve 1,029 mürettabatı ile Marmaris’i tekrar ziyaret etti. Costa Pacifica gemisinin yolcuları çoğunlukla Fransız, Alman ve İtalyan uyruklu turistlerden oluşmaktadır. Sabah saat 08:00’de Rodos’dan Marmaris’e gelen gemi, akşam üstü saat 17:00’de İzmir’e gitmek üzere limandan ayrıldı.

Bu iki gemi ile bugün Marmaris’e toplam 6,311 kişi geldi.

 

Editör: TE Bilişim