Çevrecilerden Sapanca Gölü protestosu

Bu gölün suyu nereye gidiyor

Yaşanan kuraklık nedeniyle su çekilmesi tehlikeli boyutlara ulaşan Sapanca Gölü’ne dikkat çekmek isteyen yaklaşık 50 kişilik çevreci grup göl kenarında toplanıp ateş yakarak gösteri yaptı. Çevreci grup, gölün bataklığa dönüşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, yetkililerin bu konuda hassas davranmaları gerektiğini söylediler. Sapanca’da yaşayan Alper Güven ve Bahadır Çaktı adlı çevreciler, sosyal paylaşım sitesinde ’Sapanca Gölü’ne sahip çık’ sloganıyla çağrı yaptı. Çağrıya katılan Sakarya ve çevresinde yaşayan 50 kişilik grup akşam göl sularının çekilmesinin en belirgin görüldüğü noktalardan biri olan Kırkpınar’da toplandı. ’Sapanca Gölüne sahip çık’ yazılı pankart açan grup burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ÇEVRECİLERDEN EYLEM

Ateş yakıp etrafında toplanan çevreciler, Sapanca Gölü’nün bataklığa dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya geldiğini ve yetkililerin kontrollü su alınarak buna bir an önce çözüm bulmaları gerektiğini söyledi. Alper Güven, "Sapanca’nın bir mavisi bir de yeşili var. Bunların dışında korunacak başka bir değeri yok. Bizde bu iki değere sahip çıkmak için burada böyle bir şey başlattık. Bu çağrımıza uyarak gelen ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Sapanca Belediyesi’nde çalışan Cemal Karaağaç ise, "Biz Sapanca Gölü’nün serin sularında yüzerken derinliğinden ürktüğümüz alanlar şu anda kara parçası. Balıklama suya atladığımız yerler şu anda sahil yürüme bandı. Gölden ne kadar büyük bir su kütlesini çalmışız bugüne kadar? Göl tehlike altında" diye konuştu. Çevreciler ayrıca Sapanca Gölü’nü korumak için bir de dayanışma derneği kurulacağını belirtilirken, belediye ve sanayi kuruluşlarının gölden ne ölçüde su çektiğini açıklamasını da istediler. Çevreci grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Çevrecilerden Sapanca Gölü eylemi

Çevrecilerden Sapanca Gölü eylemi

Editör: TE Bilişim