Feruz Gemisi kendisini kurtarmak için  Samsun'da küçük bir mendirekle korunan plajın içerisine girdi. Herkes 'Bu gemi buraya nasıl girdi' diyor.

Samsun'da dün fırtına nedeniyle karaya oturan "Feruz" isimli 5786 grostonluk Malta Bandralı kuru yük gemisi, fırtınadan kendisini kurtarabilmek için mendirekle korunan Mert Plajı'nın içerisine girdi. Plajın ve parçalanan kayalıkların bulunduğu bölgede inceleme yapan yetkililer,"Fırtınada bu gemi buraya nasıl girdi anlamış değiliz. Buraya girmesi mucizevi bir olay. Çıkarılması da zor olacak. Çalışıyoruz" dedi.

Etrafı mendirekle çevrili olan ve küçük teknelerin ancak giriş yapabileceği dar bir girişi olan plaja geminin nasıl girebildiği merak konusu oldu.

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti:

Doğupark sahilinde Moldova bandıralı HAY K isimli gemi, sahile çarparken, 16 mürettebatı bulunan Malta bandıralı Feruz adlı kuru yük gemisi ise Mert Plajı açıklarından sürüklenerek kıyıya kadar geldi. Tecrübeli gemi kaptanı, kıyıya vurmamak için gemisini ustaca manevralarıyla plajın içine soktu. Gemisini dalgalardan korumayı başaran gemi kaptanı, plaj içinde 180 derecelik açıyla dönerek agua parkın yanına park etti.
 
Görenleri şaşkına çeviren olaydan sonra plaja gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, gemiyle ilgili bilgi aldı. Gemi içindeki Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç ise geminin bağlı bulunduğu firmanın şu ana kadar kurtarma talebinde bulunmadığını kaydetti.
 

Editör: TE Bilişim