Bu sabah Karaköy önlerinde meydana gelen iki şehir hattı gemisinin çarpışması ile sonuçlanan kazanın, Mustafa Aydoğdu adlı vapurun makine arızası yapmasından kaynaklandığı öğrenildi.

Bu sabah saat 08;00 da Kadıköy'den hareket eden Mustafa Aydoğdu adlı şehir hattı vapuru, tam Karaköy İskelesi'ne yanaşmak üzereyken makine arızası yaptı.

Bu esnada başıboş kalan gemi rüzgarın sürüklemesiyle Galat Köprüsü'ne doğru sürüklenmeye başladı, bu esnada da Karaköy'deki dubalardan kalkmakta olan Aydın Güler adlı gemiyle sürtüştü.

Sürtüşme sonrası karaköy iskelesi ile Galata Köprüsü arasındaki rıhtıma sert bir şekilde çarpan geminin baş bodoslamasında su hattının üstünde hasar meydana geldi.

Daha sonra gemi Karaköy'deki duba ile galata köprüsü arasında sıkıştı. Burada yardıma gelen aynı işletmeye ait Anafartalar adlı römorkör gemiyi çekerek kurtardı. 

Gemideki yolcuların bir kısmının gemi Galata Köprüsüne sıkışmışken tehlikeli bir şekilde Galata Köprüsü'ne atlayarak gemiden indikleri görüldü.

Yolcu anlatıyor

DenizHaber, kaza sonrası Mustafa Aydoğdu gemisinde olayın tanığı olan yolcularla konuştu.

Yolculardan kazayı yakından izleyen G.Y. nin kazayla ilgili anlattıkları şöyle:

'Kazaya karışan Şehit Mustafa Aydoğdu vapurunda yolcuydum. Sarayburnu hizasında oluşan kazanın sebebini tam olarak görememiş olmakla birlikte sürtüşme sonrası gemi Karaköy İskelesine doğru seyrine devam etti, ancak kontrolsüz şekilde burun tarafından sert bir şekilde beton rıhtıma çarptı. Geminin su üstünden yarım metre yukarısındaki ezilme ve yırtılma bu şekilde oldu. Kaptan gemiyi çıkarmaya çalıştı ancak geminin kıç tarafı dönerek Galata köprüsüne çarptı ve rıhtım ile köprü arasında sıkıştı. Yolcuların büyük kısmı gemi köprü kenarında sıkışınca kıç tarafından köprüye atlayarak çıktı. Daha sonra bir römorkör vasıtası ile gemi olduğu yerden çıkarıldı.'

Editör: TE Bilişim