Bu da LPG'li sürat teknesi 

LPG&CNG 2009 Fuarı'nda LPG ve CNG alanında yapılan çalışmalar ve gelişmeler ziyaretçileri şaşırtıyor.  
 

30 Nisan-03 Mayıs 2009 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezinde ikincisi düzenlenen LPG & CNG 2009 Fuarı ziyaretçileriyle buluşuyor.

Yerli ve yabancı birçok markanın bir araya geldiği fuarda LPG ve CNG alanında yapılan çalışmalar ve gelişmeler ziyaretçileri şaşırtıyor.

Ekonomik ve çevreci katkılarıyla hergeçen gün kullanımı artan Benzin ve motorine oranla daha ucuz olan otogaz, bir diğer adıyla Likit Petrol Gazı (LPG) otomotiv ve akaryakıt firmalarının son dönemde pazarlama stratejilerinin bir parçası olmuş durumda.

LPG'Lİ TEKNE

LPG & CNG Fuarında görmeye alışkın olduğumuz otomobil yada motosiklet gibi kara araçlarının dışında bir teknede olması fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı haline gelmesine sebep oldu.

LPG HABER Yetkilileri dünyanın bir çok ülkesinde teknelerde LPG kullanıldığını özellikle tatlı su kaynaklarında alternatif yakıtlı motorların kullanılması konusunda yasa ve uygulamaların olduğunu, bu sebeple teknelerde LPG kullanımının yaygın olduğu konusunda bilgiler aktardı.

Özellikle çevre bilincinin yüksek olduğu ülkelerde her boyutta motorun LPG dönüşümü ile çevreci ve ekonomik seyir sağlayan bu uygulamaların ülkemizde de yapılabilmesi konusunda bir sorunun olmadığı, Otogaz olarak kara taşıtları gibi deniz araçlarında da kullanılabileceği aktarıldı.

ÖZEL TANKLAR ÜRETİLDİ

Türkiye'deki yat limanları veya balıkçı barınaklarında LPG dolum imkanının olmaması sebebi ile geri planda kalan bu uygulamaların İpragaz tarafından özel olarak üretilen ve Marine motorlarda kullanmak amacı ile hazırlanan Otogaz Tankları ile ortadan kalkacağı bu tankların kısa bir süre sonra evlerde kullanılan LPG tüpleri gibi bayilerden ev tüplerinde yapılan dağıtım uygulaması şeklinde depozitolu kullanım imkanı sağlanacağı belirtildi.

YÜZDE 45'E YAKIN TASARRUF SAĞLIYOR

LPG HABER yetkilileri yurtdışında LPG Dönüşümlü tekne motorlarının üretim ve satışlarının yapıldığını ve bu çalışmaların ülkemizde de gerçekleşebileceği konusunda bilgiler verildi.

Şuan benzin ile çalışmakta olan motorlar için araçlarda kullanılan otogaz dönüşüm sistemleri gibi bu motorlarada dönüşüm yapılabileceği, bu dönüşümlerin ardından yaklaşık olarak yüzde 35 ile yüzde 45 oranında yakıt tasarrufu beraberinde getirerek çevreci bir yakıt kullanım imkanı sağlanabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim